Ilustracija / Shutterstock

RECEPT ZA RAST KOSE: Tajna je u ovom ljekovitom ulju bogatom vitaminima i mineralima

Autor: Zlatko Govedić

Zahvaljujući svom ljekovitim sastavu – bogatstvu vitaminima A, B, D i E, te taninima, proteinima, masnim kiselinama i mineralnim materijama, suncokretovo ulje će ojačati kosti i imunitet, normalizirati metabolizam i rad kardiovaskularnog sistema, umiriti glavobolju i većinu ženskih oboljenja.

Među brojnim zdravstvenim pogodnostima koje suncokretovo ulje pruža nalaze se njegova sposobnost da poboljša zdravlje srca, poveća energiju, ojača imunitet, poboljša zdravlje kože, snizi razinu kolesterola u krvi, spriječi napredak raka, pruži zaštitu od astme i ublaži upale.

Iako su ljudi uglavnom upoznati sa suncokretom, tim jarko žutim cvijetom koji se može naći širom svijeta, većina njih ne može ni zamisliti da je ulje koje se iz njega dobiva ljekovito i da se bez ustručavanja može koristiti u kuhinji za sve namjene, čak i kao zamjena za maslinovo ulje.

slijedi recept za rast kose.

Sastojci:

suncokretovo ulje – 2 žličice
eterično ulje geranija – 2 kapi
eterično ulje lavande – 2 kapi
eterično ulje sandala – 2 kapi

Priprema i korištenje:




Pomiješajte ulje.

Utrljajte smjesu u korijen kose, ravnomjerno raspoređujući po tjemenu. Zamotajte glavu čistim ručnikom i ostavite masku preko noći. Ujutro isperite šamponom za bebe. Kura traje mjesec dana.




Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.