Ilustracija/Pixabay

(RECEPT) BUBREŽNI KAMENCI JEDAN SU OD NAJBOLNIJIH POREMEĆAJA: Ovim jednostavnim pripravkom ublažite simptome

Autor: Zlatko Govedić

Bubrežni kamenci su jedan od najbolnijih poremećaja koji pogađaju ljude, a također i jedan od najčešćih poremećaja urinarnog trakta. Muškarci su češće pogođeni nego žene, a većina ih iziđe iz tijela bez intervencije liječnika. Bubrežni kamenac se stvara iz kristala koji se talože iz mokraće i nakupljaju na unutrašnjim površinama bubrega. Urolitijaza je stručni medicinski izraz kojim se opisuju kamenci koji se pojavljuju u urinarnom traktu.

Ovim narodnim pripravkom mogli biste ublažiti simptome. On bi mogao ukloniti sitne kamence iz bubrega i mjehura te eliminirati pijesak i sluz, a kod žena bi mogao imati pozitivan učinak kod cistitisa.

Uvečer isperite 200 g prosa u toploj vodi. Naspite proso u veću posudu (od 3 l) i prelijte 2/3 posude vrućom prokuhanom vodom. Poklopite, dobro promućkajte, umotajte u nešto toplo i ostavite da prenoći. Ujutro ponovno promućkajte. Primijetit ćete bijelu mutnu tekućinu.

Izlijte tu tekućinu u drugu posudu. Pijte tijekom dana kad god poželite.

Proso nemojte baciti. Skuhajte zdravu kašu koju možete pojesti za doručak (1 čaša prosa, 3 čaše vode, kuha se 15-ak minuta).

Uvečer pripremite novu porciju za sutradan, po istom postupku, i tako dva tjedna.

Ova žitarica je pristupačna svakome. Nije skupa, možete je pronaći u svim trgovinama zdrave hrane.




Uvođenjem prosa u svoju prehranu pridonijet ćete zdravlju bubrega. Prevencija je to o čemu je neophodno misliti, jer će vaš organizam izbjeći potencijalne bolesti te ćete ga očistiti na prirodan način.

Napomena: Narodni pripravci nisu lijekovi, nego služe za eventualno ublažavanje tegoba. Za sve probleme koje imate sa zdravljem svakako se obratite svojem liječniku.




Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.