Ilustracija: Pixabay

(RECEPT) BORAC PROTIV BUBREŽNIH KAMENACA: Ovaj čudesni napitak mnogi hvale, no morate biti jako oprezni

Autor: Zlatko Govedić

Bubrežni su kamenci jedan od najbolnijih poremećaja koji pogađaju ljude, a također i jedan od najčešćih poremećaja urinarnog trakta. Muškarci su češće pogođeni nego žene, a većina ih iziđe iz tijela bez intervencije liječnika.

Bubrežni se kamenac stvara iz kristala koji se talože iz mokraće i nakupljaju na unutrašnjim površinama bubrega. Urolitijaza je stručni medicinski izraz kojim se opisuju kamenci koji se pojavljuju u urinarnom traktu.

Srećom, većina kamenaca može se liječiti bez operacije. Većina bubrežnih kamenaca može proći kroz urinarni sustav uz mnogo vode (2 do 3 litre dnevno) koja pomaže kamencu da se spusti. U većini slučajeva, osoba može ostati kod kuće tijekom tog procesa, uzimajući lijekove protiv bolova prema potrebi. Liječnik može prepisati određene lijekove kako bi se spriječilo stvaranje kalcijevih kamenaca i kamenaca mokraćne kiseline.

Donosimo vam jedan narodni pripravak koji bi vam mogao pomoći da na prirodan način za samo šest dana izbacite kamence iz bubrega, ali i ostatke pijeska, dakle, da pročistite bubrege od taloga.

Sastojci:

100 ml limunova soka

100 ml ekstradjevičanskog maslinova ulja




100 ml piva

Priprema:

Sve sastojke ulijte u bocu i pijte ujutro natašte po 50 ml. Promućkajte bocu prije upotrebe.




Pijesak bi se mogao pokrenuti za tri do četiri dana, a kamenac za šest.

Limunov sok bi trebalo da bude iscijeđen, a treba obratiti pozornost i na veličinu kamenaca jer ako su veći od 15 mm, ovaj pripravak bi ga mogao pokrenuti, a onda bi mogao napraviti štetu prilikom izbacivanja kroz uske kanaliće.

Napomena: Narodni pripravci nisu lijekovi, nego služe za eventualno ublažavanje tegoba. Za sve probleme koje imate sa zdravljem svakako se obratite svojem liječniku.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.