Foto: Ilustracija /nature.com

RAK SE DOBIVA OD OVE DVIJE STVARI? Njemački znanstvenik šokirao svijet! Evo njegovih savjeta

Autor: Dnevno

Osnovni uzrok raka otkriven je prije 1923., a pronalazač je 1931. za to dobio Nobelovu nagradu iz medicine. Vrlo mali broj ljudi u svijetu zna za to jer je ta istina nažalost skrivena od javnosti.

1931. godine njemački znanstvenik Otto Heinrich Warburg (1883.-1970.) primio je Nobelovu nagradu za pronalazak osnovnog uzroka raka. Dr Warburg je otkrio da je rak rezultat antifiziološkog načina života.

Što to znači?

Antifiziološkim načinom prehrane (pretežno hranom koja zakiseljuje) i fizičkom neaktivnošću tijelo stvara kiselu sredinu slabo opskrbljenu kisikom.

Stanična kiselost istiskuje kisik, a nedostatak kisika u stanicama stvara kiselu sredinu.

Dr Warburg je rekao: “Nedostatak kisika i kiselost su dvije strane iste medalje: ako netko ima jedno, ima i drugo”.

Ako imate previsoku kiselost, automatski će vam nedostajati kisika u organizmu: ako vam nedostaje kisika, imaćete zakiseljen organizam. Kisela sredina je sredina bez kisika.




“Oduzmete li zdravoj stanici 35% njenog kisika, možete je pretvoriti u stanicu raka za samo dva dana”, tvrdio je dr Warburg.
“Sve normalne stanice imaju apsolutnu potrebu za kisikom, ali tumorske stanice mogu živjeti bez njega. To je pravilo bez iznimke”.

Tumorska su tkiva kisela, dok su zdrava alkalna.

U svom djelu “Metabolizam tumora“, dr Warburg pokazao je da svi kancerogeni oblici ispunjavaju dva temeljna uvjeta: krvnu kiselost i hipoksiju (nedostatak kisika).




Otkrio je da su tumorske stanice anaerobne (ne udišu kisik) i da ne mogu preživjeti u prisutnosti visokih koncentracija kisika.

Tumorske stanice mogu preživjeti samo uz pomoć glukoze i u sredini bez kisika.

Stoga, karcinom nije ništa drugo nego obrambeni mehanizam, koji naše stanice koriste da bi preživjele u kiseloj sredini bez prisustva kisika.

Zdrave stanice žive u alkalnoj sredini punoj kisika, koja omogućava njihovo normalno funkcioniranje. Tumorske stanice žive u kiseloj sredini siromašnoj kisikom.

Kiselost i alkalnost organizma ovise o hrani koju konzumiramo.

Nakon što je završen probavni proces, hrana, ovisno od svog nutritivnog profila, stvara uvjete kiselosti ili alkalnosti u tijelu.
Alkalnost organizma stoga ovisi o tome što jedemo.

Kiselo ili alkalno stanje mjeri se PH skalom od 0 do 14, gde je 7 neutralna zona. Od 0 do 7 je kiselo, a od 7 do 14 je alkalno.

Naše stanice, da bi mogle uspješno funkcionirati, trebaju imati lagano alkalan pH, malo iznad 7.

Kod zdravog pojedinca pH krvi nalazi se između 7,40 i 7,45.

Krv se neprestano sama regulira kako ne bi upala u metaboličku kiselost.

Međutim, neka hrana zakiseljuje krv i zagađuje tijelo.

Hrana koja zakiseljuje tijelo:

* rafinirani šećer i svi njegovi derivati. Od svih je najgori, jer nema bjelančevina, masti, vitamina ni minerala, samo rafinirane ugljenohidrate, koji škode gušterači. Njegov pH je 2,1 (veoma kiseo).
* meso (sve vrste)
* proizvodi životinjskog porijekla – mlijeko i sirevi, vrhnje, jogurt itd.
* rafinirana sol
* rafinirano brašno i svi njegovi derivati, kao što su tjestenina, torte, keksi itd.
* kruh
* margarin
* kofein
* alkohol
* duhan
* sva industrijski prerađena i konzervirana hrana, koja sadrži konzervanse, umjetne boje, arome, stabilizatore itd.
* antibiotici i općenito svi lijekovi.

Hrana koja alkalizira:

* svo sirovo povrće. Neko je kiselo po ukusu, ali u tijelu se mijenja i postaje alkalno.
* voće
* integralne žitarice: jedina alkalizirajuća žitarica je proso. Sve su ostale žitarice lagano kisele, no idealna prehrana treba i određeni postotak kiselosti pa treba jesti i nešto žitarica. Sve žitarice moraju se jesti kuhane
* med
* klorofil
* voda
* vježbanje.

Kemoterapija ne liječi nego pogoršava kiselost organizma, kako prenose srpski mediji.

Kemoterapija zakiseljuje tijelo do te mjere da ono mora posegnuti za alkalnim rezervama organizma, kako bi neutraliziralo kiselost žrtvujući minerale (kalcij, magnezij, kalij) ugrađene u kosti, zube, udove, nokte i kosu.

“Sve takozvane prirodne smrti nisu ništa drugo nego terminalna točka zasićenosti tijela kiselošću”, rekao je George W. Crile iz Clevelanda, jedan od najpriznatijih kirurga na svijetu.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.