Pixabay

PRVAKINJA MEĐU ZIMSKIM ‘MUKAMA’: Vjerovali ili ne, prehlada nije najčešća tegoba!

Autor: dnevno.hr

Teži oblici dovode do pada krvnog tlaka, slabosti, mučnine, otežanog disanja i lupanja srca

 

Simptomi alergije prvi put se javljaju između 25 i 30 godine, i to uglavnom nakon neke infektivne bolesti ili nakon duže upotrebe antibiotika.
Zanimljiva je činjenica da je najrasprostranjenija tegoba koja se javlja zimi upravo alergija na hladnoću, a ne gripa ili prehlada, kako se inače misli.

Određena ispitivanja pokazuju da pacijent koji je alergičan na ”zimu” pati od neke kronične infekcije, ima parazite u crijevima ili neku bolest digestivnog trakta, poremećaj rada štitne žlijezde, žučnih puteva, jetre ili gušterače. Kad su vani niske temperature, čak i potpuno zdravi ljudi imaju simptome nalik onima koje daje alergija na hladnoću, a to je sitan crveni osip koji se javlja na otkrivenim dijelovima tela (rukama i licu) i jako svrbi, ali s tom razlikom što se simptomi kod njih povlače za 15-20 minuta. Teži oblici alergije na hladnoću dovode do pada krvnog tlaka, slabosti, mučnine, otežanog disanja i lupanja srca.

Kako bi bili sigurni patite li od ove alergije konzultirajte se s liječnikom, a potrebna je i analiza imunoglobulina E, koji je odgovoran za alergije. Osnovna procedura liječenja je jačanje sposobnosti organizma da se prilagođava različitim vremenskim uvjetima. Praksa je pokazala da i bez primjene lijekova bolest sama od sebe prolazi, nekima brže, nekima sporije.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.