Pixabay

PROIZVODI KOJI SADRŽE KANCEROGENE TVARI: Ako ovo konzumirate prijete vam opasne bolesti

Autor: dnevno.hr

Pretilost, dijabetes tipa 2, kardiovaskularne bolesti i rak, sve su to bolesti čijem razvoju među ostalim može doprinijeti i prehrana. Brojna istraživanja, provedena u mnogim zemljama došla su do takvog zaključka, a neka istraživanja ukazuju na to da su određeni prehrambeni proizvodi izravno povezani s nastankom malignih oboljenja, u tu kategoriju spadaju kolorektalni rak, rak želuca, grla i grkljana. Prehrana koja povećava pojavu, ali i napredak malignih bolesti uključuje:
nedovoljnu konzumaciju proizvoda od cijelog zrna, nekonzumacija voća i povrća, isključivanje mlijeka iz prehrane, pretjerana konzumacija prerađenog, ali i crvenog mesa te konzumacija slatkih pića.  Stručnjaci stoga savjetuju zdravu, raznovrsnu prehranu te namirnice od cijelog zrna, a posve bi trebalo izbaciti prerađenu hranu, šećer i crveno meso. Rizična grupa su žene i muškarci starosne dobi od 40 godina i više.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.