fbpx

Pripazite na kancerogeni formaldehid u šamponima, lakovima za nokte…

Autor: P.R.

Formaldehid se nalazi u proizvodima od šperploče, djelomično papira, plastike kao i u lakovima za nokte, odstranjivačima laka za nokte i proizvodima za ravnanje kose jednako kao i na popisu kancerogenih tvari.

Američka vlada 10. lipnja objavila je izvješće u kojem je formaldehid, jedan od sastavnih komponenti kozmetičkih proizvoda, posebno laka za nokte i proizvoda za ravnanje kose, svrstala u kancerogene tvari. Kao potencijalna kemijska tvar koja može dovesti do nastanka raka naveden je i stiren, jedan od sastojaka plastičnih i gumenih proizvoda, piše The Independent.

Iako su kupci upozoreni i obaviješteni o određenim mjerama koje im mogu pomoći da izbjegnu štetni utjecaj kemikalija, The New York Times izvještava kako su stvarnom riziku podložniji oni koji rukuju s opasnim kemikalijama u procesu industrijske proizvodnje.

Formaldehid se nalazi u proizvodima od šperploče, djelomično papira, plastike kao i u lakovima za nokte, odstranjivačima laka za nokte i proizvodima za ravnanje kose.


Brazilian Blowout, skupocjeni tretman za kosu kojemu se podvrgla i glumica Jennifer Aniston, od nedavno se nalazi pod vladinim nadzorom jer sadrži 12 posto formaldehida. Nakon što je zaprimila pritužbe mušterija i stilista o opeklinama na nosu grlu i očima, poteškoćama s disanjem te gubitkom kose kao posljedicom uporabe proizvoda, vladina organizacija Health Canada provela je testove i rezultate o štetnosti proizvoda objavila prošle godine.

Izvješće američke vlade o poznatim ili potencijalnim kancerogenim tvarima možete pročitati ovdje.


Toksini prijete iz sjedalica i druge opreme za bebe

Autor:P.R.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.