Shutterstock

Pričate sami sa sobom? Ne brinite se, stručnjaci kažu da ste inteligentniji od drugih!

Autor: ZG/Dnevno.hr

Nova znanstvena studija pokazala je da razgovor sa samim sobom ne samo da vam pomaže da centralizirate ono o čemu mislite nego vam putem slike koju sami kreirate poboljšava nastup tijekom intervjua ili nekog važnog sastanka.

Štoviše, osobe koje razgovaraju same sa sobom imaju viši stupanj inteligencije.

Razgovor sa samim sobom je dobar jer pridonosi razvoju samokontole i jačanju emotivnog stanja. Nije začuđujuće što vježbe i tehnike psihoterapije obuhvaćaju upravo intervju sa samim sobom, i to naglas.

Doduše, ponekad razgovor sa samim sobom ukazuje na to da se nalazite u stresnom periodu života ili da imate brige koje mogu pruzrokovati unutarnje teškoće. U tom slučaju putem redovnih razgovora sa samim sobom pružate sebi sigurnost. Samo kod najtežih slučajeva to može dovesti i do shizofrenije.

Najlogičnije rješenje u tom slučaju jest da se obratite psihoterapeutu. Nekoliko seansi za suzbijanje stresa, briga ili straha može spriječiti mnoge negativne posljedice.

Autor:ZG/Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.