Healthline

PREHRANA BEZ GLUTENA: Trend ili stvarna potreba?

Autor: Dnevno,hr

Sve više ljudi jede sve manje ugljikohidrata, posebice iz pšenice i pšeničnih proizvoda, a gluten je postao prehrambeni neprijatelj broj jedan. Gotovo nema rasprave o prehrani koja ne završi pričom o štetnosti glutena. Svjedočimo iznimnom porastu popularnosti čitave kategorije “free from” proizvoda i posebno onih “gluten free”, bezglutenska prehrana nepobitan je prehrambeni trend, postoje poznati ambasadori, knjige, programi temeljeni na bezglutenskoj prehrani, slavni razvijaju svoje proizvode, vodeće svjetske prehrambene kompanije lansiraju na tržište bezglutenske inačice proizvoda jer potrošači sve više traže takvu hranu. Tržište bezglutenske hrane raste iz godine u godinu, danas je globalno tržište “gluten free” proizvoda vrijedno približno pet milijardi dolara.

Autor:Dnevno,hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.