Unsplash

POVEĆAJTE RAZINU SITOSTI: Ako dodate orašaste plodove u ovih pet jela, kilogrami će se topiti!

Autor: Iva Hanzen

Iako orašasti plodovi imaju mnogo kalorija, te kalorije će napraviti puno više dobrobiti od onih iz čipsa i sličnih masnih nezdravih grickalica. Orašaste plodove u prehranu možete dodati na način da njima zamijenite neke manje zdrave alternative. Evo par primjera:

Orašasati plodovi kao slatki međuobrok

Za slatki međuobrok za svaku priliku, zagrijte žlicu običnog maslaca u loncu i dodajte par žlica meda. Kad počne kipjeti oko rubova posude, dodajte 1 i 1/2 šalicu orašastih plodova po izboru i malo cimeta. Kuhajte na laganoj vatri još šest do osam minuta, rasporedite po masnom papiru i ohladite.

Neka budu dio smjese za kekse

Kad pečete svoje najdraže kekse, u smjesu prije pečenja dodajte barem pola šalice oraščića po vlastitom ukusu.

Dodajte ih pahuljicama za zdrav doručak ili napravite domaće granola pločice/kuglice

Svako jutro u pahuljice dodajte malo suhog voća, ali i nasjeckanih orašastih plodova. Ukoliko kod kuće radite granola pločice, i u njih umiješajte orašaste plodove koji će dati hrskavost i složeniji okus. Napravite kuglice od indijskih oraščića, datulja, suhih marelica i malo soli, maslaca i cimeta. Sve sastojke ubacite u multipraktik, oblikujte u kuglice i uvaljajte u sjeckane bademe ili kokos.




Dodajte ih u jogurt, salatu i juhu

U žitne pahuljice, jogurt, i slastice dodajte nasjeckane oraščiće. Umjesto krutona, posipajte juhu i salatu orašastim plodovima za dodatnu hrskavost, te za zdravi zalogaj za vrijeme gledanja filma, pomiješajte oraščiće i kokice.




Autor:Iva Hanzen
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.