pixabay

POPIS NAMIRNICA KOJE UZROKUJU RAK: Nećete vjerovati što je sve na njemu!

Autor: Dnevno.hr

Rezultati najnovije studije, koju je obavio British Medical Journal, pokazali su kako sve više ljudi obolijeva od raka zbog toga što se sve manje vremena posvećujuću pripremi zdravih obroka.

Zbog užurbanog načina života prisiljeni smo hraniti se gotovim jelima te onima iz pekarnica, pečenjara itd., a kod kuće se obično ”natrpavamo” zašećerenim namirnicama, alkoholnim i gaziranim pićima. Takav način prehrane jako je opasan za sredovječne žene jer često obolijevaju od raka dojke radi aditiva u tim namirnicama.

Danas većina hrane prolazi industrijsku preradu u sklopu koje joj se dodaju razni aditivi koji su većinom kancerogeni. Što znači, što je više konzumirate – to je veći rizik da obolite od raka bilo kojeg tipa.

Znanstvenici tvrde da je to zato što sve te kemijski prerađene namirnice poput grickalica, slatkiša, mesnih proizvoda i sl. imaju puno masti, soli i šećera. Također, takva hrana ne sadrži baš vitamine, minerale, vlakna i slične spojeve koji jačaju vaš imunitet.

Dakle, ako želite što duže ostati zdravi, znanstvenici preporučuju da namirnice sa sljedećeg popisa potpuno izbacite iz vaših jelovnika:

– keksi

– mlijeko s raznim aditivima (okusima)




– energetska pića

– gazirana pića

– čokolada




– slatkiši

– kruh iz pekarnica

– margarin

– žitarice s dodatkom šećera

– energetske pločice

– gotova jela

– gotove ili zamrznute pite

– pileći medaljoni

– suhomesnati proizvodi

– juha iz vrećice

– sredstva za mršavljenje u prahu

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.