POPIS NAJOTROVNIJEG VOĆA I POVRĆA: Ovo se toliko prska da možete razviti najgore bolesti!

Autor: Dnevno

Svi mediji i cijeli svijet znaju da zdravlje ulazi na usta i da je važno što jedemo. Svi preporučaju da je najvažnije da u tijelo unesete što više voća i povrća. Međutim, jesmo li se ikada zapitali o uvjetima u kojima raste ovo voće i povrće i što je još važnije – što se s njim događa u svakom trenutku. U nastavku donosimo vrlo zanimljivu priču koju je prenio Agrosavjet.

Naime, švedski znanstvenici su dokazali da se različiti insekti, fungicidi i pomoćnici u rastu biljaka mogu akumulirati u tijelima djece i odraslih te tako ozbiljno ugroziti njihovo zdravlje. Međutim, ako ne unesemo organsku hranu koja je zagađena pesticidima i drugim hemijskim aditivima samo tri tjedna, razina ovih otrova u našem tijelu pada na nulu.

Stoga, preporuka s njihove strane je izbjegavanje ovog voća i povrća, osim ako ga ne uzgajate u vašem vrtu, a ako ga niste poprskali svojim sastojcima. Znate kako ste to učinili i što ste učinili s njim. Popis ovih sumnjivih voća i povrća je sljedeći: nektarine, jabuke, jagode i breskve.

Dalje na popisu su: paprika babura, špinat, grožđe, paradajz, celer i krastavac. Naime, testiranje nekih jagoda, koje su poprskane sa 17 različitih vrsta pesticida, dok su paprike poprskane s čak 15, dalo je zaista neviđene rezultate.

Što trebate raditi s time? Pranje pod hladnom vodom uklanja samo mehaničke nečistoće i mali dio pesticida. Na taj način voće i povrće je bolje samo za oko, ali još niste uklonili sve nečistoće iz njega. Savjetuje se da takvo voće i povrće desetak minuta držite u vodi u koju ste dodali sodu bikarbonu.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.