Ilustracija. Pixabay

POMLADITE LICE: Ovaj tonik čini čuda, a treba vam samo voda i jedan sastojak!

Autor: Zlatko Govedić

Tonik održava vlažnost kože i omogućuje joj da duže ostane blistava i mladolika. Umjesto da kupujete skupe tonike u apotekama, napravite sami, jednako učinkovit, u kućnoj varijanti. Bit će vam potrebno svega 10 minuta. Da bi koža zadržala elastičnost i izgledala dobro, tajna je u zelenom čaju.

Listovi čaja cijenjeni su i korišteni u drevnoj Kini mnogo tisućljeća unatrag, zbog njihovih učinkovitih ljekovitih svojstava. Zeleni čaj podrijetlom iz Kine te ima brojna ljekovita svojstva.

Sadrži čak 200 bioaktivnih spojeva uključujući galokatehin, epigalokatehin, epikatehin i druge, koji imaju odlična ljekovita svojstva za kožu.

Donosimo vam recept za tonik od zelenog čaja koji čini čuda za kožu. Ako ga rabite svako jutro i svaku večer, za kratko ćete vreme primijetiti značajnu promjenu na licu. Osim što će izgledati zategnutije i svježije, postat će i otpornija na štetne izvanjske utjecaje.

Ove tri vrste kozmetičkih proizvoda nemojte primjenjivati tijekom ljeta: Mogli biste si uništiti kožu lica!

Sastojci:




1 vrećica zelenog čaja

šalica destilirane vode

Priprema:




U lončiću prokuhajte vodu gotovo do ključanja, uklonite ga s vatre i dodajte vrećicu čaja. Ostavite da odstoji desetak minuta, a zatim tekućinu prebacite u bočicu s raspršivačem i vaš tonik je spreman za upotrebu.

Držite ga u hladnjaku za maksimalne rezultate te kako bi vam trajao duže. Nekada su najveće tajne dobrog izgleda sasvim jednostavne.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.