iStock

Pojedite pet oraha i sačekajte četiri sata: Evo što će vam se dogoditi!

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Orašasti plodovi i orasi su jedan od životnih iznenađujuće superhrane. Ne samo da su puni korisnih hranjivih tvari uključujući polinezasićene masti, fenole, vitamin E i brojnih antioksidansa, nego oni također mogu imati iznenađujući učinak na cjelokupno zdravlje. Uključivanjem sam pet oraha dnevno u svoju svakodnevnu prehranu, ostvarit ćete neke iznenađujuće zdravstvene prednosti:

smanjuju veličinu struka za više od pola inča

smanjuju izglede za razvoj bolesti srca

podržava zdravlje mozga

niži kolesterol

povišen broj spermija kod muškaraca

smanjen rizik od dijabetesa




prevencija raka

jače i zdravije kose, kože i noktiju

Postoji više razloga za uključiti orahe u svoju svakodnevnu prehranu, ali kao što možete vidjeti, orah može proizvesti mnoge zadovoljavajući prednosti koje se može svaka namirnica.




Što se događa s vašim tijelom 4 sata nakon što jesti samo pet oraha?

Učinak konzumiranja oraha je toliko velik da mnogi ljudi imaju zdravstvene prednosti u samo 4 sata od konzumacije. Orasi tada mogu opskrbiti tijelo asortimanom hranjivih tvari i vitamina te puneći ga “gorivom” do sljedećeg obroka.

Orasi su poznati za stabilizaciju stresa. Antioksidansi u orasima ojačavaju srce i bore se protiv slobodnih radikala koji uzrokuju bolesti srca. Omega-3 masne kiseline smanjuju osjećaj depresije i simptome ADHD-a.

Organi počinju raditi učinkovitije. Orasi, dakle, sprječavaju začepljenje arterija i drugih negativnih učinaka na zdravlje. Ako se konzumiraju u umjerenim količinama, neće uzrokovati debljanje, ali umjesto toga, podržat će zdravije, regulirati masu i obujam struka.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.