Pexels

PATITE OD MAMURLUKA? Nećete vjerovati koji je najbolji lijek za ovo neugodno stanje

Autor: Zlatko Govedić

Nutricionisti su otkrili koja vam hrana može pomoći i ubrzati oporavak te izliječiti snažnu glavobolju.

Voda

Uz svaku čašu alkoholnog pića, trebalo bi da popijete jednu čašu vode. Vaše tijelo tako neće dehidrirati i moći će brže isprati alkohol iz tijela. Ako ne volite običnu vodu, možete uzeti kokosovu vodu koja sadrži elektrolite.

Avokado

Uslijed ispijanja alkohola, ljudi mokre češće nego inače i u tom procesu gube važne nutrijente, posebice kalij. Avokado obiluje hranjivim česticama koje bi trebalo da nadoknadite. Avokado je i odličan izvor vlakana, zdravih masti i mikronutrijenata koji pomažu da vam se podigne raspoloženje, poveća razina energije, a djelotvorni su i u borbi protiv umora. Studije su pokazale da avokado povećava sposobnost apsorbiranja ključnih hranjivih sastojaka iz druge hrane, a savršeno se uklapa u svaki oblik prehrane i zato je idealna namirnica za sve ljude.

Obnovite hrskavicu koljena prirodnim putem i smanjite rizik od pojave gihta koji nastaje nagomilavanjem mokraćne kiseline u zglobovima




Kruh od cijelih zrna žitarica

Alkohol smanjuje razinu šećera u krvi, a da biste ga vratili u normalu, možete si pomoći kruhom od cijelih zrna žitarica koji će stabilizirati razinu glukoze.

Cappuccino




Doza kofeina će vam proširiti krvne žile, što će olakšati glavobolju nakon noćnog izlaska. Zamijenite čaj ili crnu kavu cappuccinom jer će mlijeko uravnotežiti razinu šećera u krvi.

Krastavci

Krastavci su najbolji lijek za mamurluk. Sok krastavca sadrži dobru razinu šećera, soli, vode i octa pa ćete ispijanjem tog napitka i unosom nekoliko krastavaca uravnotežiti elektrolite.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.