Pinterest

Ovu sobnu biljku naprosto morate imati: Očistit će zrak od svih vrsta zagađenja!

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Sobne biljke uzgajamo uglavnom da bismo se radovali pogledu na zelenilo njihovih listova i divne cvjetove, zaboravljajući da je vani hladna zima ili tmurna jesen. Postoje biljke koje nisu samo lijepe, već posjeduju i čitav niz korisnih svojstava. Zahvaljujući tim osobinama, one značajno poboljšavaju mikroklimu našeg doma.

Jedna od njih je i čudesni klorofitum ili zeleni ljiljan.

Ova biljka ni najmanje nije zahtjevna i možete je držati na svjetlosti ili u sjeni. Na svjetlosti klorofitum s vremenom postaje svjetliji, a pruge na njegovim listovima vrlo dekorativne, dok kod biljaka u sjeni one postepeno nestaju.

Klorofitum ili zeleni ljiljan ima sposobnost aktivnog pročišćavanja zraka u prostoriji.

Vrlo efikasno neutralizira tvari štetne za ljudski organizam, kao što su fenol, benzen, formaldehid i druge, koje u velikim količinama emitiraju suvremeni materijali za završnu obradu i namještaj od iverice.

Vrlo efikasno apsorbira ispušne plinove. Stoga, ova biljka je jednostavno neophodna svima koji žive na prvom i drugom katu.

  • Klorofitum je također neophodan u kuhinji, zbog svojstva da aktivno upija ugljični monoksid.
  • Ova biljka nezaobilazna je u domovima onih koji puše jer zeleni ljiljan odlično neutralizira duhanski dim.
  • Pored svega navedenog, ova sobna biljka ima izrazito antimikrobno i antibakterijsko djelovanje.

Sljedbenici drevne kineske doktrine Feng shui također preporučuju da ovu biljku držite u kući.




Svi mi veliki dio života provodimo u kući i zato je važno da u njoj stvorimo ugodne uvjete za život. Čist zrak bez štetnih primjesa temelj je zdravlja i zato za pročišćavanje zraka trebamo iskorstiti klorofitum, koji nam je podarila majka priroda.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.