Unsplash

OVO bi mogao biti razlog zašto ne mršavite unatoč tome što pazite što jedete

Autor: Iva Hanzen

Cijeli dan ništa ne jedete  i onda kupite gotovu salatu s umakom u nadi da ćete pojesti nešto zdravo ili uglavnom jedete vani, bilo da se radi o pekarama, restoranima ili objektima brze prehrane? Već tu počinjete dobivati suvišne kilograme. Prvi i najbitniji korak u zadobivanju kontrole nad kilogramima je da obroke počnete pripremati kod kuće.

Unsplash

Da, za to je potrebna organizacija – vrijeme koje ćete potrošiti na placu u probiranju najzdravijih namirnica, vrijeme koje ćete potrošiti na kuhanje, što nekad iznosi između 2 do 3 sata dnevno, vrijeme da uopće planirate što ćete jesti čitav tjedan, vrijeme da pripremite i one obroke koje ćete nositi na posao…Zvuči kao puno posla, ali uz samo malo planiranja, izvedivo je i u konačnici isplativo.

Unsplash

Ono što je glavni problem kod hrane koju jedemo vani je to što je prepuna šećera i kemikalija, a mi nikad ne možemo znati što smo točno unijeli u sebe. Ako obroke ne pripremate kod kuće, unatoč tome što pazite na to što jedete i brojite kalorije, moguće je da ćete kroz dan unijeti 22 žličice šećera, dok nutricionisti kažu da je 9 žličica dnevni maksimum.

Unsplash

Nadalje, moderna tehnologija hrane od pedesetih je proizvela čak 3 500 kemikalija koje kontinuirano unosimo hranom u organizam, a uz to koristi enormne količine šećera kako bi nas omamila okusom i natjerala da jedemo još. Stoga, pripremajte hranu kod kuće i brzo ćete osjetiti razliku u kilogramima.

Autor:Iva Hanzen
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.