Sanjin Strukic/PIXSELL

OVISNI STE O KAVI? Evo kako možete (pre)živjeti i bez nje

Autor: V.Š.

Popili ste previše šalica kave, a kraj radnog dana se još uvijek ne nazire. Što sad?

Ima onih dana za koje smo uvjereni da traju cijelu vječnost i nikako da dočekamo kraj radnog vremena. Prva šalica kave ujutro, druga malo poslije, a popodnevna je najslađa kad se možemo opustiti i imati vrijeme za sebe. To su tri šalice kave i to je možda i previše kofeina u jednom danu, pa se često borimo sami sa sobom kako da se održimo na životu i preživimo dan. E tu ulazi još nekoliko akcija koje vam mogu pomoći da se razbudite, a to su sljedeće:

Duboko disanje – iako bi koncentrirano i duboko trebali disati uvijek, nekako na to zaboravimo, ali kisik je jedan od ključnih momenata za razbuđivanje. Preporučuje se i za vrijeme dugačkih vožnji i funkcionira odlično.

Dignite se od radnog stola – 8 sati sjedenje ne možemo proći bez kratkih pauza u kojima ćete se protegnuti i udahnuti novu energiju. Na koncu, nije pauze nitko izmislio bez veze.

Unosite dovoljno tekućine – pritom mislimo na vodu, ne na kavu. Zgodno je bocu vode imati pred sobom na stolu, pa ćete se i lakše podsjetiti da trebate hidratizirati tijelo.

Pojedite zdravi obrok koji će vas “podignuti” – nemojte se prejedati s ugljikohidratima jer vam neće dati nikakav elan, već će vam se još više spavati.

Žvakaća guma – žvakanje gume za žvakanje može biti više od samog osvježavanja daha – dokazano je da može povećati budnost i energiju te vam pomoći da ostanete fokusirani na zadatak koji je pred vama

Sljedeći put kad krenete prema aparatu za kavu, sjetite se da kofein nije jedina stvar koja vas može izvesti iz ropstva “sna”.




 

Autor:V.Š.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.