Unsplash

Ovih 5 pogrešaka radite svaki dan, A DEBLJAJU: IZBACITE IH i kilogrami će se topiti

Autor: Iva Hanzen

1.Za doručak jedete sendvič umjesto zobene pahuljice s voćem, medom i orašastim plodovima. Iako će vas ova kombinacija držati cijeli dan, razumijemo da nekim ljudima za doručak treba ‘nešto konkretno’, kao i kruh. U tom je slučaju bolje da kruh tostirate (najbolje tamni), a onda na njega stavite feta ili neki drugi sir i rajčicu.

Unsplash

Osjećaj sitosti će biti produljen, a opet ćete unijeti tri glavne komponentne svakog jela – proteine (iz sira), ugljikohidrate (iz kruha) i biljna vlakna (iz rajčice). Umjesto rajčice možete staviti pesto umak ili gljive, a umjesto feta sira mozzarellu. Pa čak će i jaje na oko biti dobar izbor.

Unsplash

2.Hranu sjeckate na male komade tijekom kuhanja. Nemojte jer što su komadi veći, to ćete ih morati više žvakati, a to će vas brže zasititi.

3.Krumpir pečete u ulju, Nemojte jer je jednako fin ako se ispeče u pećnici, a ne morate uopće koristiti ulje.

Unsplash

4.Kombinirate krumpir i kruh. Ovo je sasvim nepotrebno. Pečeni krumpir, meso i salata dat će vam čitavu paletu okusa i brzo ćete primijetiti da vam je kruh suvišan.

Unsplash

5.Jedete isključivo bijeli kruh. Čemu kada vas tamni kruh čini sitijim? Možda vam ne odgovara onaj koji ima 70% raži, ali i kruh s manjim postotkom raži bit će mekan i ukusan kao bijeli kruh, a brzo će vas zasititi. Rezultat je da ćete se zaista svesti na one dvije šnite kruha koje svi preporučuju.




Autor:Iva Hanzen
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.