Flickr

Ove tri vrste kozmetičkih proizvoda nemojte primjenjivati tijekom ljeta: Mogli biste si uništiti kožu lica!

Autor: Zlatko Govedić

Čim se počnete žaliti na vrućinu, vrijeme je da ove kozmetičke proizvode ostavite za svježije dane, kako biste zaštitili kožu.

Ulje za lice

Čim temperature porastu, a naročito ako su praćene većom vlažnošću zraka, koža postaje masnija – luči se više masnih tvari. Ako dodate ulja ili uljane serume, moguće je da koža postane problematična. Mogle bi vam izbiti Izbit će akne.

Preparati osjetljivi na sunce

Svi retionidi i voćne kiseline popularni su zbog čišćenja kože i nježnog sjaja koji joj daju, ali nisu za ljetnje mjesece. Visoke temperature dovode do veće apsorpcije tih proizvoda, što može izazvati crvenilo i iritaciju.

Jaki pilinzi

Piling može djelovati na dva načina – mehanički, česticama koje – pojednostavljeno rečeno – stružu kožu i skidaju površinski sloj mrtvih stanica, ili kemijski – s pomoću enzima.




Mehanički piling je obično jači pa se njegova primjena savjetuje tijekom zimskih dana, kada je koža suha i kada je treba osloboditi da bi lakše primala kreme.

Ljeti se ne preporučuju, naročito ako odlazite na plivanje, bilo u more ili na bazen. Koža će nakon pilinga biti iznimno osjetljiva i na kloriranu i na slanu morsku vodu. Zato primjenjujte samo nježnije, enzimske pilinge.

Narodni recept za imunitet i mršavljenje: Trebaju vam samo dva sastojka i sedam dana!




Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.