llustracija/Pixabay

OVA NEOBIČNA KOMBINACIJA SALATE ODLIČNA JE ZA ZDRAVLJE! Spriječava nastanak krvnih ugrušaka

Autor: Dnevno.hr

Studija je pokazala da 54 posto odraslih nije svjesno da kombiniranje različitih namirnica može biti korisno za njihovo zdravlje. Ako želite sniziti krvni pritisak i spriječiti stvaranje krvnih ugrušaka, pomiješajte grožđe s lukom.

Crno grožđe, bogato moćnim antioksidansima – polifenolima, pomaže u prevenciji kardiovaskularnih bolesti, raka i neuroloških poremećaja, ali ako se jede s lukom, savjetuje poznati britanski nutricionist Rob Hobson, može spriječiti stvaranje krvnih ugrušaka i unaprijediti zdravlje kardiovaskularnog sustava.

Često i ne znamo da hranom stvaramo povoljne sinergije za zdravlje. S biološke točke gledišta, tijelu su potrebne sinergije da bi pravilno funkcioniralo. Sinergija hrane je definirana načinom na koji određene namirnice i hranljive tvari  koje sadrže rade zajedno kako bi pružile zdravstvene koristi veće od koristi jedne namirnice”, kaže Rob Hobson, koji redovno piše blog na svojoj web-stranici kako bi ljude obrazovao o vitaminima i drugim hranljivim tvarima.

Istraživanje je pokazalo da 54 posto odraslih nije svjesno da kombiniranje  različitih namirnica može biti od koristi za njihovo zdravlje, dok 31 posto nikada ne razmišlja o miješanju namirnica kako bi iz hrane dobili više. Međutim, 54 posto ispitanika u ovoj studiji smatra da njihovoj prehrani nedostaju ključni vitamini ili hranljivi sastojci.

Rezultati istraživanja salate od plavog sira i grožđa s crvenim lukom, pokazuju da štiti zdravlje srca, normalizira krvni pritisak i jača cirkulaciju.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.