Screenshot/Youtube

Ova djevojka kiše 12.000 puta dnevno: Njezino bizarno stanje uplašilo je i obitelj i liječnike

Autor: Zlatko Govedić

Tada četrnaestogodišnja djevojka Katelyn Thornley iz Teksasa (SAD) suočavala se s rijetkim medicinskim problemom – neprekidnim kihanjem koje je trajalo dvije godine.

Prvi je put počela kihati sa samo 12 godina nakon sata klarineta u školi. Iako je isprva mislila da je riječ o alergijskoj reakciji ili iritaciji nosa, problem se nije zaustavio.

Djevojka je kihala do 20 puta u minuti, što znači nevjerojatnih 12.000 puta dnevno, a tijelo joj je neprestano očekivalo sljedeći niz kihanja, čak i tijekom noći.

Na kraju je zbog svog bizarnog stanja morala prestati pohađati školu i odustati od sviranja klarineta za bend.

Bolna iskustva

Priča o Katelyn obišla je svijet prije osam godina.

“Ona zapravo ne može ići u školu niti raditi bilo što normalno. Ne može dobro jesti. Ne može ni piti pa mora pomalo pijuckati. To je utjecalo na sve nas”, ispričala je tada njezina mati Erika Hodges.
Prema Guinnessovoj knjizi rekorda, najduži napadaj kihanja trajao je 976 dana pa je lako zamisliti paniku koja je nastala u njihovoj obitelj.

Djevojčin otac Travis Thornley prisjetio se trenutka kada je Katelyn imala epizodu koja je trajala 45 minuta.

“Nekoliko je puta vrištala od boli. Sve što sam mogao učiniti jest da ju samo čvrsto držim i čekam da zaspi. Teško je to gledati. Iritira ju sve što joj kažete na tu temu. Možete vidjeti nagli porast i neprekidno kihanje.”
Zabrinjavajuće upozorenje znanstvenika: Proizvodi za kosu ispuštaju HOS-ove opasne za zdravlje

Nema novih informacija

Katelynini roditelji bili su zabrinuti za njezino zdravlje jer je problem utjecao na sve aspekte njezinog života, uključujući školu i hobije.

Iako su brojni liječnici pokušali otkriti uzrok tog neobičnog stanja, dotad nisu uspjeli pronaći rješenje.

Obitelj Thornley i dalje se nadala pronalasku odgovora kako bi Katelyn mogla voditi normalan život bez neprekidnog kihanja koje je trajalo dvije godine.

Iako je prošlo već osam godina, zasad nema novih informacija o njezinom zdravstvenom stanju. Možemo se samo nadati da više ne mora kupovati maramice na veliko.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.