Screenshot/Youtube

Osim u kuhinji, aluminijska folija može poslužiti i kao pomagalo pri liječenju bolova i prehlade!

Autor: Zlatko Govedić

Aluminijska je folija jedan od najvažnijih i najčešće korištenih hladno valjanih proizvoda od aluminija i aluminijskih legura. Obično se rabi u proizvodima široke potrošnje. Trajnost, niska cijena i jedinstvena kombinacija svojstava dodatne su prednosti. Vodonepropusna je i netoksična, ne upija i otporna je na koroziju. Usto je i sterilna te nema mirisa ni okusa. Štoviše, aluminijska je folija bezopasna za okoliš jer se može reciklirati i ponovo upotrijebiti.

Obično se rabi za pakiranje hrane i pića (ambalažu), za pakiranje farmaceutskih proizvoda, tehničku upotrebu, u kućanstvu, za izradu cijevi itd.

Međutim, manje je poznato da aluminijska folija može poslužiti i kod liječenja raznih zdravstvenih tegoba, npr. bolova u leđima, peti i ramenima.

Jednostavno ju stavite na bolno mjesto. Nakon nekog vremena bol će se smanjiti ili posve stati. Ono što se događa jest prolazak “mikrostruje” koje su u našem organizmu zaslužne za informacije o funkcioniranju organa. Bol predstavlja samo impuls pa ne čudi što ju mozak registrira kao informaciju te ona može nestati.

Prema tome, ako vas bole leđa, ramena ili peta, jednostavno omotajte bolno mjesto folijom i pričvrstite ju flasterom. Folijom možete liječiti i bolove u leđima, nogama, vratu, rukama i zglobovima, te išijas, trnce, reumatski artritis i naslage soli.

Folija je odlično protuupalno sredstvo, te može ublažiti i simptome prehlade. Ako ste prehlađeni, omotajte stopala folijom sedam puta, a između svakog sloja stavite pamučnu tkaninu ili papir. Držite tako omotana stopala oko sat vremena, pa skinite, i ponovite postupak nakon dva sata. Taj postupak treba ponavljati tri puta, s pauzama od dva sata. Navedenom se metodom nemojte liječiti dulje od tjedan dana.

Ako pijete lijekove za navedene bolesti, nastavite ih piti. Ove upute nisu lijek, nego pomoć koja nekome može olakšati tegobe, dok nekome ne mora.
Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.