Oprez: Niste ni svjesni da vas ovo može ubiti!

Autor: Marko

Znanstveno je dokazano da je čak četvrtina žena koje su umrle od raka moglo izbjeći smrt da su se češće izlagale sunčevim zrakama. U nekim preparatima za sunčanje pronađeni su i kemijski otrovi, a neki znanstvenici suprotno uvriježenom mišljenju tvrde da upravo ovi preparati izazivaju rak kože.

Opasnosti po naše zdravlje kriju se na svakom koraku, a da toga nismo niti svjesni. Neke stvari mogu nas doslovno ubiti, a da toga nismo niti svjesni. Evo što vas može ubiti, a da to niti ne znate.

Riba

Premda mnogima ukusna u ribi se krije mnoštvo otrova. Naime, u morskoj ribi koja dolazi do nas gotovo da nema niti jedne vrste koja u sebi ne krije teške metale i razne otrove. Malo je onih koji na to obraćaju pažnju. Industrija nam uglavnom servira uvezenu ribu, a nitko od nadležnih institucija nikada nije priopćio koliko se u takvoj ribi krije olova. Kada konzumirate morsku ribu postoji mogućnost da jedete živu u njoj. Osim toga, na naše tržište iz inozemstva uglavnom pristiže roba drugorazredne kvalitete. Prehrana ovakvom ribom povezana je sa stopom nastanka raka izazvanog otvrovom Polychlorinated Biphenyls (PCBs). Zato kada posežete za ribom odlučite se za onu čije porijeklo vam je poznato.

Voda

Ako voda iz vašeg vodovoda sadržava perfluorooctane sulfonate (PFOS) tada vam je jetra u opasnosti. Žene koje su u trudnoći ugrožavaju fetus kemikalijama iz vodovoda.

Termofor

Ako vam zatreba termofor imajte na umu da je napravljen od polikarbonata koji sadrže bifenol, toksičnu kemikaliju koja izaziva rak dojke i prostate te oštećenje mozga. Još gore je to što je ovaj sastojak pronađen u flašicama za bebe. Uz to, svi laptopi sadržavaju otrovni bifenol.
Konac za zube, šamponi za kosu

Perflourinated compounds (PFCs) je iz obitelji fluora te je veoma otrovna kemikalija. Koristi se u mnogim preparatima za čišćenje, a osobitu pažnju treba obratiti na ovaj sastojak koji se krije u šamponima za kosu te u koncu za zube. Dokazano je da oštećuje jetru u bubrege, a osobito je opasan za novorođenčad.

Sokovi
Osvježenje od ljetnih vrućina pronalazite u čaši rashlađenog soka? Razmislite još jednom. Sumporov dioksid nalazi se u suhom voću, sokovima, ali i u popularnim žitaricama. On se koristi kao konzervans, ali to nije dobro za organizam. Ova kemikalija ometa živčane signale, smanjuje kapacitet pluća te se povezuje s pobačajima kod trudnica.

Kokice

Ukusne i mnogima omiljene grickalice kriju kancerogene masnoće i kemikalije. Omoti vrećice za kokice pripremljeni za mikrovalnu pećnicu također imaju kancerogene sastojke koji kroz vrećicu prelaze na kokice. Osobito one koje su masne. Diacetil se također nalazi u lažnom maslacu za kokice, a sve to izaziva opasne bolesti.

Ulje za sunčanje

Zaštita kože od sunčevih zraka je poželjna, ali posljednja istraživanja pokazuju da te kreme spriječavaju organizam da koristi vitamin D, a tom procedurom se blokira imunološki sustav. Znanstveno je dokazano da je čak četvrtina žena koje su umrle od raka moglo izbjeći smrt da su se češće izlagale sunčevim zrakama. U nekim preparatima za sunčanje pronađeni su i kemijski otrovi, a neki znanstvenici suprotno uvriježenom mišljenju tvrde da upravo ovi preparati izazivaju rak kože.

Autor:
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.