Shutterstock

Od samo dva sastojka napravit ćete najjači prirodni antibiotik!

Autor: ZG/Dnevno.hr

Kurkuma je jedan od najrasprostranjenijih začina na svijetu. Uglavnom se rabi u kuhinji zbog jedinstvenog ukusa, ali se već stoljećima rabi u alternativnoj medicini. Njena je boja jedinstvena. Ljudi je najčešće rabe za probavne smetnje, rane, probleme sa želudcem, manje posjekotine i povrede mišića.

Sadrži aktivni spoj – kurkumin, koji može smanjiti upalu, ali i izliječiti mnoge probavne probleme. Kurkumin može pomoći ljudima da spriječe rak.

Pun je antigljivičnih i antibakterijskih svojstava koja nam mogu pomoći u borbi protiv brojnih bolesti. Kurkumin može pomoći stanicama da prežive jaku upalu. Također, štiti DNK. Njegova protuupalna svojstva mogu nam pomoći kod osteoartritisa.

Kurkuma s medom pomaže u borbi protiv brojnih bakterija, a sačuvat će dobre bakterije u crijevima.

Sastojci:

  • 1 žlica kurkume u prahu
  • 100 g meda

Priprema:  

Pomiješajte sastojke u staklenoj posudi.




Konzumacija:

Uzimajte po žličicu ove mješavine svakih sat vremena ako ste prehlađeni. Sutradan, uzimajte po žličicu svaka 2 sata. Sljedećeg pak dana uzmite dozu 3 puta na dan.

Nemojte odmah progutati mješavinu. Neka vam se polako topi u ustima. Svakodnevno možete staviti po žličicu ove smjese u čaj kako biste imali optimalne rezultate.




Autor:ZG/Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.