Foto: Profimedia

OD KUHINJE DO KUPAONICE: Svestrano ulje na kojem možete peći jaja i riješiti se grubih laktova i peta! Napravite domaći losion za tijelo

Autor: A.K.

Kokosovo ulje se može koristiti za kuhanje, masaže i kućne pripravke za ljepotu. Odlično je za tretiranje suhe i nadražene kože, čak i one koja se guli.

Ovo će ulje takvu kožu učiniti vlažnom i sjajnom. Zbog visokog udjela antioksidansa usporava starenje kože.

Na sobnoj je temperaturi kokosovo ulje u krutom stanju, a tekuće će postati na temperaturama iznad 25 stupnjeva. Ako ga želite otopiti u staklenci, uronite je u toplu vodu na par minuta ili ostavite kratko na osunčanoj prozorskoj dasci.

Nanesite otopljeno ulje na problematične dijelove tijela, kao što su laktovi, koljena i pete. Ako su vam ruke izrazito grube, nanesite kokosovo ulje i stavite jednokratne rukavice kako bi se što bolje upilo i omekšalo tvrdu kožu.

Za domaći maslac za tijelo pomiješajte kokosovo ulje i shea maslac u jednakom omjeru i koristite umjesto kupovnih losiona.

Kuhinja, spavaća soba i kupaonica nisu mjesta za čuvanje lijekova. Oni ‘vole’ hladna i suha mjesta




VAŽNO OTKRIĆE Pčelinji otrov uništava stanice raka dojke




Autor:A.K.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.