Damir Spehar/PIXSELL

OBOŽAVATE OVO SOČNO VOĆE? PRIPAZITE: Koliko mandarina dnevno smijete pojesti, a da ne ugrozite zdravlje?

Autor: Dnevno.hr

Mandarine su bogate brojnim vitaminima, stimuliraju funkcije mozga i prepoznatljive su po svom ugodnom mirisu i okusu. Ovo ukusno i sočno voće pomaže organizmu da kontrolira razinu lošeg kolesterola i zaštiti srce. Osim toga, mandarina sadrži pektin, spoj koji sprječava rast razine šećera u krvi, a time i osjećaj gladi.Mandarina je bogata vitaminom C, kalcijem, magnezijem, kalijem, cinkom, vitaminima B skupine i mineralima koji pozitivno djeluju na zdravlje mozga poboljšavajući njegove funkcije i doprinoseći boljem pamćenju i koncentraciji.

Ipak i s njima moramo paziti i držati se preporučene dnevne doze.

Preporučena dnevna doza ovog voća je do sedam komada. Konzumiranje više od sedam mandarina može utjecati na povećanu razinu šećera u krvi, a prevelika razina fruktoze može dovesti do viška kilograma.

Zato uživajte u mandarinama, ali s mjerom.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.