Foto: Pixabay

Nutricionist vrhunskih sportaša otkriva tri savjeta uz koja svatko može jesti zdravije! Najvažnije, nema odricanja

Autor: M.V.

Dr. Mike Molloy nutricionist je koji nerijetko radi s vrhunskim sportašima, a za Insider je otkrio tri ključna savjeta uz pomoć kojih njegovi klijenti održavaju liniju, mišićnu snagu, ali i u konačnici, žive zdravije.

Za početak, tvrdi, mit je da si svaka zvijezda može priuštiti osobnog kuhara, stoga svatko od njih mora naučiti kako u svoje tijelo unijeti što je manje moguće pogrešnih, a što više zdravih namirnica. Tu im pomaže on. Molloy tako navodi kako je ključno pridržavanje osnovnih savjeta za zdrav život, a to su dakako uravnotežena prehrana, hidratacija, ali i unos dovoljne količine proteina.

Navodi nadalje kako je stav vrhunskih sportaša prema prehrani daleko drugačiji nego je stav svakoga od nas. Oni od performansa svoga tijela zarađuju za život, stoga isto uvijek mora biti na vrhuncu. Ipak, tim bi se stavom, govori Molloy, trebali voditi svi. Umjesto da razmišljamo kako će biti mišićaviji ili pak mršaviji, razmišljajmo o hrani kao gorivu koje će nas u određenoj količini napuniti energijom, od koje se nećemo osjećati tromo, a zbog koje nećemo osjetiti glad.

Naposljetku, ističe i kako se nikada ne treba odricati hrane u potpunosti. Vrhunski sportaši dva mjeseca prije natjecanja, navodi, stavljeni su pod nešto stroži režim prehrane, ali u većini vremena jedu i sladoled i pizzu i sve druge “nezdrave” namirnice, ali to čine umjereno.

“Ako vrhunski sportaši mogu funkcionirati i trenirati na ovaj način, isto može bilo tko drugi”, zaključuje.

Autor:M.V.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.