FOTO: Adiva.hr

NIKAD NE BISTE POGODILI: Znate li u kojem se voću nalazi najmanje šećera?

Autor: Dnevno

Iako je voće iznimno zdravo, nerijetko se zaboravlja kako se u njemu krije podosta šećera na kojeg ipak valja obratiti pažnju. Primjerice, mango nije dobar odabir za one koji nastoje izbjegavati šećer. Naime, u njemu se nalazi mnogo vlakana i nutrijenata, ali uz to i prirodni šećer, konkretnije 45 grama po komadu, pa bi ga stoga valjalo konzumirati umjereno.

Jedna šalica grožđa sadrži pak 23 grama šećera, što je prilična količina. Nešto veća količina šećera nalazi se i u trešnjama, a jedna mala kruška sadrži pak 17 g šećera pa je ne bi trebalo konzumirati u velikoj mjeri ukoliko pazite na liniju.

Kad je o lubenicama riječ, u jednoj se kriški nalazi oko 17 grama šećera, što i nije malo. Smokve su također pune šećera – u dvije manje nalazi se i do 16 grama. Jedna manja banana u sebi ima oko 14 grama šećera. S druge pak strane, paketić malina krije svega pet grama šećera, dok se u dinji krije svega 11 posto šećera, a isto vrijedi i za jagode – u 150 g krije se svega sedam grama šećera.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.