Freepik

NEVJEROJATNO! S jogurtom možemo jako smršavjeti! Potrebno je dodati još samo ovaj začin

Autor: ZG/Dnevno.hr

Začin koji se često rabi u azijskoj kuhinji – kurkuma – ima mnogobrojne korisne utjecaje na organizam, a pomaže i u sagorijevanju masti iz jetre, što potiče mršavljenje.

Sastojak ovog začina, kurkumin, ubrzava metabolizam i usporava nastajanje masnih naslaga, a u kombinaciji s jogurtom, koji poboljšava probavu dajući nam osjećaj sitosti, može biti i ukusan obrok.

Usto, ova se kombinacija u ajurvedskoj medicini, zbog svoje nutritivne vrijednosti, preporučuje u slučajevima anemije. Da biste uživali u spoju ovih dviju namirnica, pronađite njihov odnos koji vam najviše odgovara, a uobičajeno je da se pomiješa pola žličice kurkume s pola litre jogurta.

Ukus je bogatiji ako dodate i nekoliko kapi limunova soka, žličicu meda, cimeta po želji, chia sjemenki, svježeg voća i sitno nasjeckanih orašastih plodova.

Ako želite poboljšati apsorpciju kurkumina u organizmu, u smjesu dodajte i malo papra, a ako se odlučite za chia sjemenke, ne zaboravite ih ostaviti u jogurtu barem 15 minuta, da nabubre.

Autor:ZG/Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.