Unsplash

Nemojte kupovati gotove umake za salatu – debljaju! Ova ČETIRI domaća TOPE KILOGRAME

Autor: Iva Hanzen

Mislite da ćete izbjeći suvišne kilograme jedući salate? Varate se! Kupovni umaci koji se preliju preko njih imaju i do tri puta više kalorija nego sama salata. To vam je kao kada u McDonald’su umjesto McChickena kupite salatu. Možda ni ne znate da je umak koji ide uz nju kaloričniji od samog hambića. Zato vam donosimo nekoliko prelaganih umaka koje možete napraviti kod kuće, a koji su uz to zdravi i neće debljati. Možete ih koristiti ne samo za salate, već i za tjesteninu, a odlični su i kao dipovi za tortilja čips.

Umak od jogurta

Sve što vam treba za ovaj umak su malo jogurta, soli, peršina i limunovog soka. Sve ubacite u blender i uživajte u ovom laganom receptu gotovom za svega par sekundi. Možete dodati i malo svježih krastavaca.

Unsplash

 

Umak od kopra

U ovom slučaju u blender ubacite kopar, svježi sir, vrhnje, luk (može i mladi luk) i sezam. Umjesto kopra možete koristiti komorač.

Unsplash

 




Umak/namaz od medvjeđeg luka

Sastojci  potrebni za ovaj umak koji se može koristiti i kao namaz, ali i preljev za tjesteninu su sljedeći:

2 veća pušleka medvjeđeg luka
pola dcl maslinovog ulja
1 vrećica parmezana
soli po želji




Narezati medvjeđi luk. Staviti u blender, dodati maslinovo ulje, parmezan i soli. Sve izmiksati prema željenoj gustoći, a ako nije dovoljno mazivo dodati još maslinovog ulja.

Unsplash

Domaći pesto

Za ovaj poznati namaz od bosiljka koji savršeno ide i uz tjesteninu trebaju vam:

svježi bosiljak
mljeveni bademi
češnjak
maslinovo ulje
sol
limunom sok

Sastojke narezati u blender i to je to! Ne može biti lakše.

Unsplash

Autor:Iva Hanzen
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.