PublicDomainPictures

NEMA BOLESTI KOJU NE LIJEČI: Biljka koju treba jesti SVAKI, ali baš svaki dan!

Autor: Dnevno

Špinat je čarobna biljka, jer s njome neopisivo lako možete popraviti svoje zdravlje, a možete ga rabiti za ojačanje imuniteta, ali i kao zaštitnika od raka.

Dodavanje špinata u prehanu, jednostavna je metoda kojom se spriječava razvoj i rast kancerogenih stanica. Zeleno povrće saveznik je kojega morate svakodnevno imati na jelovniku. Uz špinat, kao korisne namirnice preporučuju se kelj, kupus te zelena salata. Radi se o namirnicama koje obiluju karotenoidom, pigmentnom koji ima antioksidativni učinak, a prema istraživanjima, takva hrana spriječava rak grla, usne šupljine i pluća te usporava rak dojke.

Špinat se savjetuje i zbog vitamina K, važnog saveznika u održavanju zdravlja kostiju, a ovaj vitamin važan je zbog pravilne mineralizacije kostiju. Špinat je uz to dragocjen za probavu i čišćenje organizma. Utječe na ljepotu kose i noktiju, a koristiti ga zbog kalija, folata i magnehzija mogu i oni koji muku, muče s visokim tlakom.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.