Foto: Unsplash

Ne bacajte stari kruh: Uz ovaj jednostavan trik bit će mekan kao iz pekare

Autor: M.P.

Vjerojatno vam se dogodilo da u kući imate samo stari kruh koji se stvrdnuo. Od njega možete napraviti pohani kruh ili krušne mrvice, ali postoji jedan trik kojim ga možete omekšati i jesti kao da je svjež.

Iskusne domaćice koje ne vole bacati hranu znaju kako od starog i tvrdog kruha napraviti svjež i mekan kruh. Ovo je jedan od najkorisnijih trikova koje bi svi trebali znati, a sve što vam treba je malo vode, aluminijska folija i pećnica koja radi.

Kruh ili pecivo lagano smočite vodom, zatim ga stavite u aluminijsku foliju i dobro zatvorite. Stavite u pećnicu i kratko zapecite na 180°C. Kada ga izvadite dobit ćete pecivo mekano kao da je tek izašlo iz pekare.

Foto: Pixabay, Ilustracija

Od starog kruha napravite ukusna jela

Važno je napomenuti da ovaj trik ne bi trebao biti primijenjen na kruh koji je već pljesniv. U takvim slučajevima, najbolje je kruh odmah baciti u smeće kako biste izbjegli moguće zdravstvene probleme.

Za slučaj da ne želite ‘osvježiti’ komad starog kruha, postoje i bolji načini kako ga iskoristiti, umjesto da ga bacite. Uvijek možete napraviti složenac u koji možete staviti smjesu od jaja, kobasice ili slaninu.

Možete napraviti i slatku varijantu s cimetom i vanilijom, čak i grožđicama. Neki od starog kruha rade i knedle kao prilog gulašu ili pečenju. Može se iskoristiti i za musaku ili dobar stari pohani kruh.

Mnogi na krivi način skladište kruh: Uz ovaj trik ostat će svjež danima







Autor:M.P.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.