Flickr

Narodni napitak za jačanje ženske plodnosti: U rano proljeće treba nabrati pupoljke ovih triju biljaka!

Autor: Zlatko Govedić

Neplodnost je bolest koja označava nemogućnost ostvarivanja trudnoće. Neplodnost ćete prepoznati kad pokušavate ostvariti trudnoću dulje od godinu dana, ili dulje od 6 mjeseci ukoliko je žena starija od 35 godina; ili ako žena može ostati trudna, ali ima pobačaje.

Plodnost žena i najkvalitetnija reprodukcija najveći su u životnoj dobi između 20. – 30. godine života. U ovo vrijeme je i najveći postotak urednih ovulacija, kao i zdravih jajnih stanica, a rizik nastanka kromosomskih abnormalnosti, spontanog pobačaja kao i učestalost javljanja komplikacija za vrijeme trudnoće su niski. U mlađoj dobi plodnost je niža zbog neredovitih ovulacija i rjeđih spolnih odnosa.

Prema jednom narodnom receptu, u vrijeme dok suvremena medicina nije postojala, smatralo se da je potrebno očistiti svoje reproduktivne organe i pripremite ih za prinovu.

U rano proljeće treba pobrati pupoljke s grana vrbe, topole i breze. Jednake količine tih pupoljaka treba staviti u staklenku od jedne litre, tako da ispunimo dvije trećine staklenke. Pupoljke prelijte kvalitetnom votkom ili 70 postotnim alkoholom, do vrha staklenke. Zatim ju treba zatvoriti i ostaviti da odstoji tri tjedna.

Za to vreme treba često mućkati staklenku. Nakon tri tjedna treba procijediti tekućinu.

Jednom dnevno se pije po 50 kapi tog balzama, jednom dnevno, prije obroka, u ciklusima od po deset dana.

Nakon svakog ciklusa, radi se stanka od tjedan dana.




Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.