Foto: Screenshot/TikTok, Pexels

Mnogima su se zgadile ove gljive nakon neugodnog otkrića: ‘U njima može biti puno crva’

Autor: F.F

Jeste li ikada saznali neku informaciju o određenoj hrani da vam se ona potpuno zgadi? Primjerice kako se rade gumeni bomboni ili pak zamrznuti račići? Upravo to se dogodilo zbog jednog TikTok videa, koji je poprilično brzo postao viralan, a mnogi su se javili u komentarima sa zgražanjem. Naime, jedna nutricionistica otkrila je koje tri namirnice nikada ne konzumira i zašto.

Video nutricionistkinje Lynn Ellie pregledalo je više od 1,5 milijuna ljudi. U videu je objasnila koje namirnice nikada ne bi konzumirala, što je postalo viralno na TikToku. Tri namirnice koje je istaknula kao neprihvatljive su konzervirane gljive, škampi i umjetna aroma vanilije, koje smatra odvratnima.

“Ovo su tri namirnice koje ja kao nutricionistica nikada ne bih konzumirala, a ni vi ne biste trebali”, počela je u svom videu koji je privukao preko 1,5 milijuna pregleda. Kada je riječ o konzerviranim gljivama, istaknula je da u 100 grama te namirnice može biti prisutno 20 ili više crva. “To je razlog zašto uvijek biram svježe povrće. Možete ga oprati, osušiti ili jesti svježe”, naglasila je.

@savingdinner 3 gross things you should necer eat! 1) canned mushrooms. Avoid the maggots and get fresh ones. 2) undeveined shrimp. That’s not a vein, its poop! 3) artificial vanilla. Beaver butts!!! Go with real vanilla instead. #castoreumforflavoring🦫 #artificialvanilla #deveiningshrimp #shrimppoop #cannedmushrooms #freshmushroom #nomaggots #knowyourfoods ♬ original sound – Leanne Ely

‘Super, a volim ih’

“Ništa od gljiva za mene”, “Konzervirane gljive više nikada”, “Molim vas mi recite da ovo nije istina”, “Super, a volim sve tri namirnice”, “Hvala na savjetima, nisam znala da su gljive tako odvratne”, samo su neki od komentara na informaciju o gljivama.

“Druga stavka su škampi. Imaju nešto poput vene na leđima, ali to nije vena, već njihov crijevni trakt. Ako jedete škampe, trebate ih ukloniti prije pripreme”, dodala je nutricionistica.

Liječnica objasnila zašto je opasno jesti odstajalu rižu: ‘Nisam mogla otići na hitnu’




Na kraju je preporučila izbjegavanje umjetnih aroma vanilije. “Znate li što je to? Castoreum, koji se dobiva od masnog sekreta žlijezda smještenih u stražnjici dabrova. Ja to sigurno ne bih konzumirala, a vama preporučujem da koristite čisti ekstrakt vanilije”, zaključila je.

No, bilo je mnogih koji su uvjereni da se arome vanilije više ne rade tako:




“Gdje živiš ti? To se ne radi tako već 40 godina”, “Vanilija se više ne radi tako, već dugo vremena”, “Ovo za vaniliju nije istina”, “O čemu pričaš, to se ne radi tako već dugi niz godina”, samo su neki od komentara koji se ne slažu s nutricionisticom.

Autor:F.F
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.