Foto: Pixabay

MASNOĆE ĆE SE OTAPATI DOK VI SPAVATE: Pola sata prije spavanja pojedite OVU namirnicu

Autor: Dnevno

Dobre vijesti za sve one koji vole nešto pojesti prije spavanja!

Konzumacija hrane prije odlaska u krevet vodi do nakupljanja kilograma, a to je posebno istina ako u to vrijeme jedete namirnice koje su ugljikohidrati, šećer i škrob – poput riže, kruha, krumpira i slatkiša.

Ipak, kako piše Ordinacija.hr, stručnjaci se slažu kako nije dobro ići na počinak praznog želuca, pa ako osjećate glad prije spavanja, posegnite za namirnicom punom proteina – zrnatim sirom s malo masnoće.

Ta je namirnica bila predmet istraživanja, a rezultati objavljeni u magazinu British Journal of Nutrition prije par godina. U njima stoji kako konzumacija 30 grama proteina 30-ak minuta prije spavanja može imati pozitivan utjecaj na metabolizam.

Studija je bila relativno mala i uključivala je samo aktivne mlađe ženske osobe, ali je prva studija koja je proučila kako djeluje hrana na mršavljenje, a da u pitanju nosu proteinski napici i ostali suplementi koji ih sadrže.

Autor:Dnevno
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.