MASIRAJTE TOČKU ispod koljena i izliječite mnoge probleme: Tlak, upale, želudac…

Autor: T. Pšenko

Masiranjem ove točke osjećat ćete se odmornije i energičnije, kao nakon svake dobre masaže.

Masiranje određenih točaka na tijelu jedna je od najstarijih metoda liječenja na Istoku. Tradicija se prenosi s koljena na koljenu, a mnogi su uvjereni da savršeno djeluje. Naime, pritiskanje nekih točaka potiče krvotok i aktivnost organa pa se tako može pomoći i u oslobađanju nekih boli. Masaža također spada u takve aktivnosti, a svi znamo koliko je tijelu lakše nakon masaže leđa, stopala, glave ili slično. 

Točka koju na istoku nazivaju Zu San Li u Kini se smatra tradicionalnom točkom za pomlađujući i iscjeljujući učinak. Ona se nalazi ispod koljena. Kako biste je lakše pronašli, pokrijte koljeno dlanom iste ruke. Točka se nalazi između završetaka malog prsta i prsta do njega, u manjem udubljenju između kostiju koje ćete lako osjetiti. Možete je pronaći i tako da sjedne na pod, čvrsto pritisnete stopala o pod i povučete ih prema sebi tako da ne podižete pete od poda. Primijetit ćete da se ispod koljena stvorilo uzvišenje. Pronađite najvišu točku tog uzvišenja i stavite na nju prst – to je tražena točka.

Pritiskanje te točke prema tradicionalnoj kineskoj medicini kontrolira rad organa koji se nalaze u donjoj polovici tijela, kontrolira rad leđne moždine u dijelovima koji su odgovorni za pravilno funkcioniranje probavnoga trakta, spolnih organa, bubrega, nadbubrežne žlijezde kojoj se time povećava aktivnost pa se u krv luči adrenalin, hidrokortizol i drugi važni hormoni.

Svakodnevno masiranje te točke utječe na normalizaciju krvnog tlaka, glukoze, inzulina, suzbijanje upalnih procesa u organizmu, poboljšanje probavnog trakta. Osim toga, osjećat ćete se odmornije i energičnije, kao nakon svake dobre masaže.

Autor:T. Pšenko
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.