Wikimedia Commons

BUDITE OPREZNI: Evo zašto ne smijete konzumirati zelene krumpire!

Autor: dnevno.hr

Ako su zeleni krumpiri gorki, morate ih baciti

Primarni sastojak u svakoj kuhinji je krumpir. No, što raditi sa zelenim krumpirima? Naime, krumpir dobije zelenu boju zbog velike količine klorofila. Moramo vas razočarati, ali zeleni krumpiri opasni su za vaše zdravlje.

Znanstvena istraživanja pokazala su da zeleni krumpiri sadržavaju velike količine solanine, otrovne kemikalije koje mogu izazvati proljev, povraćanje, mučninu, glavobolje i mnoge druge bolesti, ako se konzumira greškom, piše naturalcuresandhomeremedies.com.

Visoka količina klorofila je glavni razlog za zelenu boju krumpira, a klorofil je u osnovi bezopasan za zdravlje. No, količina zelene boje krumpira je više kao signal da je količina solanine, koji se proizvodi u isto vrijeme kao i klorofil, povećana.

Pavlista Alexander, profesor na Sveučilištu u Nebraski u Lincolnu, rekao da bi muškarac od 50 kilograma trebao pojesti samo 450 grama zelenog krumpira da osjeti mučninu.

Nadodao je da zeleni krumpiri ne bi smjeli ići na tržište u prodaju. Sugerira da se krumpir treba čuvati na tamnom i hladnom mjestu kako bi se spriječilo stvaranje solanina. Zelene površine s krumpira treba odstraniti prije konzumacije.

Ako su zeleni krumpiri gorki, morate ih baciti! Nemojte ih konzumirati.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.