Sa samo dva prirodna sastojka napravite sprej koji pomaže protiv alergija: Evo i gdje ga koristite
BUDITE OPREZNI: Evo zašto ne smijete konzumirati zelene krumpire!
Ako su zeleni krumpiri gorki, morate ih baciti
Primarni sastojak u svakoj kuhinji je krumpir. No, što raditi sa zelenim krumpirima? Naime, krumpir dobije zelenu boju zbog velike količine klorofila. Moramo vas razočarati, ali zeleni krumpiri opasni su za vaše zdravlje.
Znanstvena istraživanja pokazala su da zeleni krumpiri sadržavaju velike količine solanine, otrovne kemikalije koje mogu izazvati proljev, povraćanje, mučninu, glavobolje i mnoge druge bolesti, ako se konzumira greškom, piše naturalcuresandhomeremedies.com.
Visoka količina klorofila je glavni razlog za zelenu boju krumpira, a klorofil je u osnovi bezopasan za zdravlje. No, količina zelene boje krumpira je više kao signal da je količina solanine, koji se proizvodi u isto vrijeme kao i klorofil, povećana.
Pavlista Alexander, profesor na Sveučilištu u Nebraski u Lincolnu, rekao da bi muškarac od 50 kilograma trebao pojesti samo 450 grama zelenog krumpira da osjeti mučninu.
Nadodao je da zeleni krumpiri ne bi smjeli ići na tržište u prodaju. Sugerira da se krumpir treba čuvati na tamnom i hladnom mjestu kako bi se spriječilo stvaranje solanina. Zelene površine s krumpira treba odstraniti prije konzumacije.
Ako su zeleni krumpiri gorki, morate ih baciti! Nemojte ih konzumirati.
ZADNJE VIJESTI
Ovih pet svakodnevnih navika mogu dovesti do čira na želucu: Prvi simptom je neugodno ‘peckanje’
Djevojka živi s bizarnom alergijom, svaki obrok može joj biti koban: ‘Jedem samo dvije stvari’
Besplatni menstrualni ulošci stižu na javna sveučilišta diljem Hrvatske