Ovih pet svakodnevnih navika mogu dovesti do čira na želucu: Prvi simptom je neugodno ‘peckanje’
Ližete žlicu od smjese za kolače? Evo zašto bi to moglo biti kobno
Većina nas rado poliže žlicu prilikom izrade kolača, no od toga vam može pozliti, prema riječima stručnjaka problem u ovoj navici, koji može biti opasan leži u sirovim jajima s kojima riskirate oboljenja od salmonele, bakterije koja uzrokuje proljev, povraćanje te ostale neugodne simptome. Jedini siguran način za izbjegavanje salmonele jest konzumacija termički obrađenih jaja, pa su preporuke stoga da se prije konzumacije jaje termički obradi, a prije toga potrebno ga je čuvati u hladnjaku na temperaturi nižoj od četiri stupnja. Uz to napuknuta jaja nužno je baciti.
ZADNJE VIJESTI
Djevojka živi s bizarnom alergijom, svaki obrok može joj biti koban: ‘Jedem samo dvije stvari’
Besplatni menstrualni ulošci stižu na javna sveučilišta diljem Hrvatske
Ovo povrće bi trebali češće konzumirati: Nevjerojatno utječu na vaše srce i tlak