Ližete žlicu od smjese za kolače? Evo zašto bi to moglo biti kobno

Autor: dnevno.hr

Većina nas rado poliže žlicu prilikom izrade kolača, no od toga vam može pozliti, prema riječima stručnjaka problem u ovoj navici, koji može biti opasan leži u sirovim jajima s kojima riskirate oboljenja od salmonele, bakterije koja uzrokuje proljev, povraćanje te ostale neugodne simptome. Jedini siguran način za izbjegavanje salmonele jest konzumacija termički obrađenih jaja, pa su preporuke stoga da se prije konzumacije jaje termički obradi, a prije toga potrebno ga je čuvati u hladnjaku na temperaturi nižoj od četiri stupnja. Uz to napuknuta jaja nužno je baciti.

 

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.