Goran Stanzl/PIXSELL

Zašto nepotrebno trošite novac na farmaceutske proizvode? Ovo su prirodni antibiotici

Autor: dnevno.hr

Za prevenciju nekih lijekova bolje je koristiti prirodne lijekove.

Antibiotici zauzimaju vodeće mjesto u ukupnoj količini propisanih lijekova. Stoga je logičan zaključak kako se neprestanom kupovinom antibiotika financiraju farmaceutske kompanije. No, ukoliko pretjerano konzumirate antibiotike, utoliko postoji šansa da se stvori i otpornost prema njima. Za prevenciju nekih lijekova bolje je koristiti prirodne lijekove. A vjerovali ili ne određeni prirodni lijekovi se skrivaju upravo u vašoj kuhinji.

Luk 

Nema kućanstva u kojem se ne nalazi luk. On naime, smanjuje upalu i liječi infekciju. U luku se nalazi određeni spoj naziva kvercetin koji sprječava rak. A bori se protiv slobodnih radikala koji su zaslužni za razvoj velikog broja bolesti.

Češnjak 

Visok udio antioksidansa u češnjaku zaslužan je za to da je odličan borac protiv bakterija i infekcija.

Kupus

Kupus ima strašno puno vitamina C. Samo jedna šalica kupusa daje 75% dnevnih potreba za tim vitaminom.




Jabučni ocat

Ima mnogo antibiotskih i antiseptičkih svojstava. Pomaži u raznim stvarima, od kontrole težine te snižavanja kolesterola.




Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.