Pixabay

Spriječite propadanje zuba: Četiri magična trika na kojima ćete biti zahvalni

Autor: dnevno.hr

Caklina zuba, kao i temeljni sloj, dentin  uništavani su zbog određenih vrsta kiselina proizvedenih od bakterija. Ipak, propadanje zuba i šupljine mogu se prirodno preokrenuti. Britanski medicinski časopis objavio je istraživanje u kojem je pokazao da je dijeta snažan prirodni način za preokretanje ovih zubnih problema.

Istraživači su otkrili da 4 glavna čimbenika koji doprinose propadanju zuba uključuju prekomjernu potrošnju prerađenog šećera, visoku količinu fitinske kiseline i nedostatak minerala i vitamina topljivih u masti (A, D, E i K).

Dakle, ovdje su najbolji načini za obnavljanje šupljina na prirodan način:

Konzumirajte hranu bogatu hranjivim tvarima

Vaša prehrana treba biti bogata povrćem i hranom koja je bogata zdravim masnoćama, vitaminima topivih u mastima i mineralima. Povećajte unos sjemenki, oraha, avokada, kokosovog ulja i lisnatog zelenog povrća. 

Izbjegavajte šećer

Šećer hrani oralne bakterije i sprečava zdravo odvijanje zubnih tekućina. On tako dekalcificira i demineralizira zube. Stoga, izbjegavajte ga ako želite imati zube bez šupljina.




Koristite mineralizirajuću pasta za zube

Remineralizacija zuba prirodni je proces koji se svakodnevno javlja u tijelu kada se nadopunjuje zubna caklina, a stopa ovisi uglavnom o prehrani. Učinite vašu domaću pastu za zube bez fluorida jednostavnim miješanjem sljedećih sastojaka: 

čajna žličica sode za pečenje




1/4 čajne žličice ekstrakta paprene metvice

1/4 čajna žličica klorofila s okusom mente

3 žlice dijatomejske gline za hranu

1/2 čajna žličica kokosovog ulja

1 žlica filtrirane vode

“Grkljanje” ulja

To je drevna tehnika za detoksikaciju usne šupljine i liječenje brojnih zdravstvenih problema, od zubobolja i gingivitisa do glavobolje. Trebali biste staviti žlicu kokosovog ulja u usta 20 minuta, a zatim ispljunuti.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.