Poliklinika Milojević/screenshot

Šest namirnica koje će izbrisati podočnjake u trenu

Autor: Dnevno.hr

Podočnjaci često nisu znak bolesti, već neispavanosti, starenja kože, plakanja ili rada za kompjutorom.

Možemo reći da su podočnjaci prije svega estetski problem i žene kod kojih se javljaju u stalnoj su potrazi za brzim i efikasnim rješenjima.

Pokušajte si pomoći sljedećim namirnicama:

1. Ulje badema

Badem je odličan za njegu tanke kožice oko očiju. Koristite ga redovito i vaši podočnjaci će postepeno nestati. Nanesite ga prije spavanja i ostavite da djeluje preko noći. Ujutro isperite.

unsplash

2. Krastavac

Krastavci sadrže sastojke koji će vas potpuno riješiti crnih kolutova oko očiju. Narežite ga na ploške, ostavite da se hladi u hladnjaku 30-ak minuta, stavite na oči i ostavite da djeluje 10-ak minuta.




Unsplash

3. Krumpir

Moglo bi se reći da on služi kao prirodni izbjeljivač, a uz to će vas riješiti podbuhlosti. Naribajte jedan ohlađen krumpir, iscijedite sok i u njega namočite vaticu. Stavite ju na otečeno područje i pričekajte 15-ak minuta. Isperite s hladnom vodom.

unsplash

4. Ružina vodica




Ovo je nevjerojatno dobar pripravak za njegu kože lica. Obnavlja kožu u samo nekoliko minuta, a u jednako kratkom vremenu će vas riješiti podbuhlosti i crnih kolutova oko očiju. Natopite vaticu ružinom vodicom i ostavite da djeluje oko 15 minuta. Činite to 2 put na tjedan za dugotrajne rezultate.

twitter

5. Sok od limuna

Vitamin C koji je najzastupljeniji sastojak limuna djeluje kao odstranjivač crnih krugova oko očiju, a to čini tako što izbjeljuje kožu. Vaticu namočite u sok od limuna, stavite na područje oko očiju i ostavite da djeluje 10-ak minuta. Isperite vodom. Postupak ponavljajte svaki dan u trajanju od 14 dana.

Unsplash

6. Kokosovo ulje

Kokosovo ulje idealno je za smirivanje kože oko očiju. Postupak je jednostavan; nježno utrljajte par kapi kokosovog ulja na natečeno područje, piše Ordinacija.hr.

Unsplash

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.