Foto: Dnevno

KRISTINA JE SKINULA 30 KG: ‘Nije mi ništa jasno. Skinula sam kilograme, a nisam bila uopće gladna. Bilo mi je i previše za jesti!’

Autor: D.D.

Poznati riječki trener i oblikovatelj tijela Slaven Mišović iz Rijeke napravio je transformaciju svoje klijentice o kojoj se i te kako priča. Kristina Čirjak iz Kastva svojim trudom i voljom u godinu dana skinula je gotovo 30 kilograma. Početak kao i svaki nije bio lagan.

“Početak naše suradnje je bio takav što mi se Kristina javila na oglas koji je bio na Facebook-u. Razmijenili smo par poruka preko Facebook-a, a zatim smo dogovorili termin za razgovor preko telefona. Putem telefona ipak mogu bolje razumjeti osobu i bolje joj objasniti kako funkcionira program”, otkriva Slaven Mišović.

Kristina je bila već pomalo umorna od raznih dijeta i čudotvornih šejkova koji nisu davali nikakav rezultat. Kako je sumnjala u dijete i šejkove, nije bila ni previše povjerljiva prema Slavenu, no ipak dala je šansu.

“Osjetila sam da si pristupačan te da ti se mogu obratiti bez grča u želucu”, rekla mi je Kristina kada se ipak odlučila za mene.

Kristinine navike prije kretanja u trening bile su “šarene” i nimalo zdrave.

“Prije nego što sam počela vježbati jela sam sve i svašta, znala sam pojesti cijeli sladoled, ali onaj veliki od kilograma. Pila sam puno gaziranoga i navečer prije spavanja sam također pretjerivala s hranom. Bilo je dana kad sam mislila da neću moći izdržati trening i plan prehrane, ali rekla sam samoj sebi da moram izdržati. Većina ljudi oko mene me podržavala u procesu, ali uvijek je bilo onih koji su ljubomorni i zavidni pa su mi govorili da sam i ovako super, što će mi sad mršavljenje… Ali toga će uvijek biti”, iskrena je bila Kristina.

Slaven otkriva kako ju je najviše iznenadio plan prehrane, sastavljen prema njezinom načinu života, no ipak na meniju nije bilo namirnice za koju je Kristina mislila kako pouzdano pomaže u skidanju kilograma, a to je jogurt. Mladi trener otkriva kako mu je u početku stalno govorila: “Prvi tjedan bez jogurta, drugi tjedan bez jogurta, mjesec dana bez jogurta”, a meni je to bilo zadovoljstvo slušati, jer znam da sam pomogao osobi promijeniti bolje navike u životu”, ponosno će Slaven.




Nakon prvog mjeseca treninga koji je Kristina odrađivala u svojem domu skinula je šest kilograma, a bila je vrlo iznenađena tijekom provođenja plana prehrane.

“Slavene pa meni nije ništa jasno. Skinula sam kilograme, a nisam bila uopće gladna već mi je poneki put bilo i previše za jesti”, zbunjeno je rekla Slavenu, a onda joj je on objasnio kako prehrana funkcionira. Što više pravilnih obroka uz vježbanje i kilogrami idu dolje.

“Kristina je uvijek bila vrijedna, unatoč tome što ima dijete koje je tek tada krenulo u školu i fizički posao koji je radila osam sati na nogama. Neki put je bila umorna kad smo se znali čuti da vidimo kakvo je stanje, a onda bih je pitao kako sve uspije organizirati i uvijek bi mi rekla isto – što se mora, mora se”.




Njihovu suradnju prate i brojne anegdote. Nakon mjesec dana programa Kristina je trebala kupiti trake za vježbanje, a željela je naručiti i proteine no nije baš bila najvještija u baratanju s kompjuterom, pa je Slaven sve to odradio za nju.

Suradnja se na obostrano zadovoljstvo nastavila.

“Nakon tri mjeseca suradnje sa mnom Kristina je izgubila oko 15 kilograma, a najviše se iznenadila jer je to tako brzo prošlo, a nije se ni okrenula”, kaže nam Slaven.

Tijekom sljedećih šest mjeseci suradnje, jedan je dan Slavenu poslala sliku na kojoj je bila u davno zaboravljenoj haljini. Njezinoj sreći nije bilo kraja.

“Najteže mi je bilo u treningu kada smo krenuli trenirati s trakama za aktivaciju stražnjice. Dugo mi je trebalo da krenem sa zdravom prehranom, jer nikako nije došao taj klik u glavi da moram. Nakon svega prijatelji oko mene su mi reli da izgledam puno mlađe, a neki koji me nisu vidjeli dugo jedva su me prepoznali. Sada imam 43 godine i vježbanje je moj način života. Na prvoj slici sam imala, kada sam tek počinjala, 84 kilograma, a sada na zadnjoj imam 57 kilograma”, ponosno je rekla Kristina.

Autor:D.D.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.