Ilustracija, foto:profimedia

KRALJEVSKI TRETMAN ZA VAŠA PLUĆA: Imamo ju u kuhinji, a nemamo pojma kako je moćna!

Autor: Dnevno.hr

Himalajska sol sve je češća u brojnim kućanstvima, no mnogi ju još koriste tek kao zamjernu za obrađenu sol, iako je većina čula za njena zdrava sostva i kvalitete. Smatra se najčišćim obliko soli upravo iz razloga jer se ni na koji način ne obrađuje, ružičaste je boje, a sadrži jod i još 84 minerala!

Jeste li znali da vrlo mala količina svako jutro može donijet velike promjene za vaš organizam – od čišće kože, do mirnijeg sna!

foto:pexels

Elektroliti

Mješavina soli i vode olakšava apsorpciju minerala u tijelu i potiče bubrege na izbacivanje toksina. Stručnjaci upozoravaju da slanu vodu ne bi trebali piti oni koji pate od disbalansa soli, minerala i vitamina, kao ni oni koji imaju visoki tlak.

Hidracija tijela

Slana voda sadrži važne elektrolite koji potiču funkcioniranje organizma i raspodjelu energije tijekom cijelog dana. Konzumacijom obične vode također izbacujemo toksine, ali i važne minerale.

Prednost slane vode je u tome što hidrira tijelo i opskrbljuje tijelo mineralima.




Čista koža

Minerali iz himalajske soli potiču zdravlje kože. Cink potiče regeneraciju tkiva i sprječava pojavu akni. Jod i krom pomažu u borbi protiv kožnih infekcija, a sumpor održava kožu glatkom i čistom.

Bolji san




Minerali iz slane vode smiruju živce, reguliraju hormone stresa i opuštaju tijelo radi čega ćete bolje spavati.

Kako pripremiti slanu vodu?

U teglicu s plastičnim poklopcem stavite 1/4 himalajske soli, a ostatak napunite vodom. Zatvorite, protresite i ostavite da stoji preko noći. Napitak je gotov kada se rastopi sva sol. Svako jutro uzmite 1 žličicu slane vode i ulijte u čašu s vodom sobne temperature i popijte na prazan želudac.

Prije konzumacije slane vode, svakako zatražite savjet liječnika!

Cijena himalajske soli na tržištu može biti različita, a ponajviše varira o njezinome podrijetlu i garanciji čistoće, a cijena pola kile krupne himalajske soli kreće se oko 14 kn.

Očistite pluća od toksina

U 2 litre kipuće vode dodajte 200 grama himalajske soli i spremni ste za inhaliranje i odlično čišćenje pluća na koja često zaboravimo kada je u pitanju borba s toksinima. Otopinom se inhalirajte i ujutro i navečer.

Himalajska sol djeluje: antimikrobno, antibakterijski, protugljivično i protuupalno. Ova sol snaži imunitet te djeluje kao ekspektorans, a to znači da potiče izbacivanje viška sluzi iz pluća.

U ovoj inhalaciji, čestice himalajske soli djeluju tako da stanjuju i isušuju sluz u plućima te istovremeno vlaže membrane, što uvelike olakšava tegobe astme, alergija, suhog kašlja, gripe, prehlade i sinusitisa.

Himalajska sol potiče eliminaciju sluzi iz pluća, ima protuupalna svojstva te smanjuje histaminsku reakciju, što znači da izvrsno pomaže kod alergija. Poznato je da zrak zasićen solju uništava bakterije, pa samim time ublažava kašalj i astmu, smanjuje hrkanje te pridonosi mirnom snu.

Ružičasto zlato kako još zovu himalajsku sol čisti cijeli respiratorni sustav od bakterija, koje mogu biti okidač za napadaje astme. Budući da se čestice soli lako apsorbiraju, one prodire duboko u plućna tkiva te ubrzava čišćenje od različitih patogena i toksina.

Autor:Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.