Unsplash

KAO HOLIVUDSKA ZVIJEZDA: Ovo će spasiti uništenu kosu

Autor: Iva Hanzen

Kosa vam je tanka i beživotna, a vrhovi ispucali? Ni ni čudo! Koliko god da su sunce i more zdravi ipak unište kosu. Zato je dobro primjenjivati ovaj ritual za kosu koji su voljele i naše bake.

Unsplash

 

1.Korak – rakija i maslinovo ulje

Rakiju prolijte po vlasištu i dobro utrljajte, a  možete ju proliti i po vrhovima, iako će njima najviše pomoći redovito šišanje, bar ona 2 centimetra koja preporučuju svaka dva do tri mjeseca. Zatim u šaku ulijte maslinovo ulje i prođite njime kroz kosu. Ako vam se kosa jako masti, ulje nanesite samo na vrhove, a osim maslinovog ulja pomoći će vam i ricinusovo ulje koje je kao stvoreno za kosu, kožu i nokte. Već gotovo ricinusovo ulje imate u dućanima s kozmetikom, a najprirodnije je ono Olivalovo. Ako pak želite pravu masku pomiješajte maslinovo ulje, jedno jaje i malo rakije, a bez obzira na to jeste li se odlučili na masku ili ćete kosu samo natopiti rakijom, držite na glavi pola sata. Ako slučajno držite koju minutu duže nije problem, jedino što će rakija nakon pola sata već ishlapiti.

Unsplash

 

2.Čaj od koprive

U zaključalu vodu stavite svežanj koprive i ostavite bar 15 minuta. Kosu od maske operite čajem od koprive.




3.Operite običnim šamponom

Na kraju sve isperite šamponom koji inače koristite  kako biste u potpunosti isprali sve sastojke jer koliko god da su zdravi, ako ostanu u vlasištu zamastit će vam kosu, pogotovo jaje.

 




Autor:Iva Hanzen
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.