Ilustracija/Pixabay

Kada je vrijeme da zamijenite brijač? Ne riskirajte bakterijske upale! Uz pravilno održavanje, možete mu produžiti i rok trajanja

Autor: Zlatko Govedić

Brijanje je sastavni dio muške higijene. No većina se muškaraca koristi istim brijačem sve dok im on posve ne otupi. No stručnjaci tvrde da bi ga trebalo promijeniti i prije toga.

Nije važno kada ste kupili brijač, tj. jeste li ga počeli rabiti prije tjedan dana ili prije mjesec dana. Važno je koliko ste ga puta upotrijebili.

Brijač bi trebalo da zamijenite nakon pet do sedam brijanja jer je nakon toga izložen velikom broju bakterija.

Osim toga, većina brijače drži negdje nadomak kade/tuša, što znači da je izložen vodi i mokar čak i onda kada ga ne koristite. Ne samo što će tada brijač biti izloženiji bakterijama, nego će i oštrica prije propasti.

Ako ste nakon brijanja na koži primijetili crvene točkice koje izgledaju kao osip, znači da su se na brijaču nakupile bakterije.

Problem je u tome što se kod brijanja često možete posjeći, što je idealna prilika da bakterije uđu u organizam.

Ako je brijač otupio ili ste na oštrici primijetili hrđu, obično u obliku malih smeđih točkica, tada je vaš brijač nedvojbeno “zreo” za kantu za smeće!




Ako želite produžiti vijek trajanja brijača, nakon brijanja možete ga isprati, po mogućnosti dezinficirati alkoholom i čuvati na suhom mjestu, što dalje od tuša, kade ili umivaonika.

Autor:Zlatko Govedić
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.