Stocksy

JEDNA OD NAJVEĆIH OVISNOSTI DANAŠNJICE: Evo kako ćete ‘se skinuti’ sa šećera!

Autor: Z.G./Dnevno.hr

Postupno se odviknite loših navika jer mozak (koji je također mišić i, štoviše, prilično lijen) mora imati dovoljno vremena da se navikne na nov način života. Razdvojite proces u male faze i zadatak se više neće činiti nemogućim.

Dodajte cimet u hranu

Pospite kašu, ispecite jabuke s njim. Istraživanja pokazuju da oko šest grama ovog začina smanjuje razinu šećera u krvi nakon obroka. I još jedan trik: kada zaista želite slatko, samo pomirišite vaniliju.

Jedite prije no što osjetite glad

Nažalost, možda nećete imati dobar apetit, ali primijetit ćete da jedete manje porcije i da ste siti.

Vježbajte češće

Ovisnost o šećeru ima psihološke korijene. Pokušajte ju nadmudriti: poznato je da fizička aktivnost pridonosi proizvodnji endorfina, koji uspješno zamjenjuju radost čokolade.




Spavajte više

Nedostatak sna ne samo što negativno utječe na sposobnost donošenja odluka nego i izravno utječe na žudnju za slatkišima.

Promijenite svoj stav prema šećeru




Umjesto da stalno kvarite raspoloženje i kažete: “Želim jesti slatkiše, ali moram smršavjeti”, kažite: “Volim svoje tijelo i znam druge načine da ga zadovoljim, osim slatkiša”.

Dogovorite se sa sobom

Nemojte biti ljuti na sebe. Potrudite se da ispoštujete odluku i da svakog jutra ili u trenutku kada osjetite potrebu za slatkišima umjesto kolačića dodate med u zobenu kašu.

Autor:Z.G./Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.