pixabay

JEDAN PRSTOHVAT JE DOVOLJAN: Namirnica koju svi imate u kući prži masne naslage

Autor: dnevno.hr

Punih 12 tjedana znanstvenici su provodili istraživanje na štakorima dajući im dodatke u prehrani na bazi cimeta, a paralelno s time i visokokaloričnu hranu, a rezultati koje su dobili u najmanju su ruku impresivni. Naime, i prije okončanja eksperimenta došli su do spoznaja da životinje nakon konzumiranja dodataka s cimetom imaju više antioksidansa i protuupalnih molekula u tijelu, nego li prije. Uz to smanjila im se ukupna kilaža i opseg u struhu, bez obzira na konzumaciju masne, kalorične hrane.

Cimet je tako prema pisanju Daily Maila izvrstan saveznik u skidanju kilograma, a uz to koristan je i kod smirenja probavnih smetnji, poboljšava rad mozga te je u svakom slučaju višestruko koristan. Studija Medicinskog cetra Sveučilišta Rush pokazala je da cimet povećava proizvodnju proteina, koji koriste u organizaciji i pohranjivanju podataka, a njegova prednost leži u tome što je dovoljan tek prstohvat kojega ćete ubaciti u vodu, kavu ili čaj da bi bio učinkovit.

Autor:dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.