Shutterstock

Je li seks poželjan ako imate urinarnu infekciju? Evo odgovora!

Autor: ZG/Dnevno.hr

Infekcije urinarnog trakta su česte. Mogu se razviti bilo gdje, počevši od uretre pa sve do bubrega. Uobičajeni simptomi urinarne infekcije uključuju: upornu potrebu za mokrenjem, bol pri uriniranju te karličnu bol ili osjetljivost.

Iako ti simptomi mogu biti iritantni, neće vam onemogućiti seks, ali to ne znači da ćete se osjećati dobro. Urinarna infekcija može iritirati ionako osjetljivo tkivo u urinarnom traktu, a seksualna aktivnost može iritirati tkiva još više.

Seksualna aktivnost za vrijeme infekcije također može povećati rizik od komplikacija i potencijalno ugroziti vašeg partnera. Zato liječnici obično preporučuju da pričekate sa seksom dok simptomi ne nestanu i dok ne završite s liječenjem.

Naime, urinarna infekcija može iritirati i upaliti osjetljiva tkiva u vašem urinarnom traktu. Bilo koji probojni predmet, prsti, igračka ili penis, mogu pritiskati urinarne organe tijekom vaginalnog odnosa.

Autor:ZG/Dnevno.hr
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.