fbpx

Jaffa keksi mogu biti otrovni, Slovenci ih povukli iz prodaje!

Autor: D.G.

Slovenci su u ambalaži Jaffa keksa koje proizvodi Crvenka iz Srbije otkrili benzofenon i 4-metilbenzofenon koji su opasni za zdravlje, a te tvari se kroz foliju mogu izlučiti na proizvod. Savjetuju ljudima da ne jedu kekse.

Slovenci su iz svoje prodaje povukli Jaffa kekse koje proizvodi tvrtka Crvenka iz Srbije. Utvrdili su kako su u kartonskoj ambalaži nedopuštene tvari koje se kroz foliju mogu izlučiti na proizvod, a odluku da se keksi povuku iz prodaje je donio zdravstveni inspektorat. U kartonskoj ambalaži su otkrili benzofenon i 4-metilbenzofenon koji su opasni za zdravlje. Savez potrošača u Sloveniji kupcima savjetuje da ne jedu te kekse ako su ih već kupili izvijestio je slovenski portal 24ur.com.

Dugotrajnije konzumiranje navedenih otrova može ugroziti jetru čovjeka, priopćio je slovenski inspektorat za hranu.

Stoga se potrošačima u Sloveniji koji su kupili proizvode savjetuje da ih ne otvaraju već ih vrate prodavaču koji im je dužan vratiti novac. Uvoznik će iz prodaje povući kekse Jaffa naranča 300g , kekse Jaffa naranča 150 g , Jaffa višnja 150 g i Jaffa limun 150 g koji imaju rok trajanja do 26. veljače.


– Jaffa apsolutno garantira za kvalitetu i zdravstvenu ispravnost svih proizvoda, jer su procesi kontrole po najstrožijim standardima Europske unije – rekla je direktorica operacija te kompanije Jelena Jurić

Srpska kompanija je dodala da su na slovenskom tržištu podijeljena mišljenja o dozvoljenosti korištenja UV laka na vanjskoj ambalaži proizvoda i da je zbog toga Jaffa od listopada 2010. godine prešla na korištenje vodenog laka na sekundarnoj ambalaži.

– Svi naši gotovi proizvodi se primarno pakiraju u zaštitne polipropilenske folije koje zadovoljavaju najviše standarde kvaliteta i posjeduju sva potrebna barijerna svojstva, a UV lak na vanjskoj strani korišten je samo na sekundarnoj ambalaži – navela je ta kompanija.

Autor:D.G.
Komentari odražavaju stavove njihovih autora, ali ne nužno i stavove portala Dnevno.hr. Molimo čitatelje za razumijevanje te suzdržavanje od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal Dnevno.hr zadržava pravo obrisati komentar bez najave i/li prethodnog objašnjenja.